Vés al contingut

notícies relacionades

sigles-institucions-religioses

Què volen dir les sigles de la vida religiosa?

CR | Tothom alguna vegada ha vist algunes sigles darrere d’un nom i no ha identificat el seu significat. Moltes institucions de vida consagrada i societats de vida apostòlica de l'Església catòlica fan ús d'aquestes abreviacions per identificar els seus components. Però què volen dir exactament? Hem parlat amb el germà marista Lluís Serra per respondre aquesta pregunta: “És un tret identitari més d’una persona”.
Bernat Juliol Parlament

“Montserrat mai ens hem negat a pagar una indemnització justa”

CR | El prior de l'abadia de Montserrat, Bernat Juliol, ha comparegut aquest dilluns a la tarda a la Comissió d'Investigació sobre la Pederàstia a l'Església del Parlament on ha exposat tot el recorregut que ha fet l’Abadia per investigar i intentar reparar els casos que s’han conegut d’abusos a menors.
logo-mil·lenari-monestir-montserrat

El Mil·lenari de Montserrat ja té logo

ABADIA DE MONTSERRAT | El Monestir ha fet pública la imatge visual que acompanyarà tots els actes i les diferents activitats que tindran lloc en la celebració dels mil anys de la seva fundació. A més també estaran presents a totes les publicacions i marxandatge que es començaran a produir a partir d’ara.
murals montserrat

Montserrat restaura les pintures murals del Cambril de la Mare de Déu

ABADIA DE MONTSERRAT | En pujar al Cambril de la Mare de Déu, just als peus de la Santa Imatge, trobem dues avantsales que flanquegen el tron de la Mare de Déu. Les pintures murals foren realitzades per Josep Obiols entre 1943 i 1951, utilitzant la tècnica del fresc, combinant-la amb la pintura acrílica. 
PERE DAMIÀ

Montserrat diu l'últim adeu al monjo Pere Damià Coral

CR / ABADIA DE MONTSERRAT | En la matinada del dia de Nadal va morir al Monestir de Montserrat el monjo Pere Damià Coral Sendrós, a l'edat de 82 anys. Va entrar al Monestir amb 46 anys i en 35 anys dedicant la seva vida a la comunitat, va col·laborar en diferents tasques comunitàries des de "l'amabilitat".

panoràmica

Veure la fe

podcasts