Vés al contingut
Catalunya Religió
festival-orgue-internacional-montserrat
Fotografia: Abadia de Montserrat.

ABADIA DE MONTSERRAT L’edició d’enguany del FIOM (Festival Internacional d’Orgue de Montserrat Abat Cassià M. Just In Memoriam) donarà el tret de sortida amb el classicisme com a tema central. També es farà un recorregut per l’obra de Gabriel Fauré, presentarà les sonoritats de l’organista Christian Alejandro i clourà amb un homenatge al llegendari trompetista Gottfried Reiche. El festival se celebrarà el dissabte 29 de juny, el dissabte 27 de juliol i el dissabte 17 d'agost. 

El primer concert del FIOM 2024, sota el títol 'El Classicisme un nou llenguatge', se celebrarà el dissabte 29 de juny, a les 21 h, a la basílica de Santa Maria de Montserrat, amb entrada lliure. L’organista Guido Iotti encetarà el festival amb un repertori que disposarà de l’acompanyament de la prestigiosa Orquestra Barroca Catalana i el violí de Manfredo Kraemer, el qual resultarà el director del concert.

Guido Iotti va obtenir el Títol Superior d’Orgue l'any 1982, de composició organística al conservatori Superior de Música “N.Paganini”, escola on tres anys més tard es graduaria en Clavicèmbal. Àustria, França, Suïssa i Alemanya han estat alguns dels escenaris que han acollit els seus concerts, i, tanmateix, ha actuat i ofert conferències a Amèrica. Des de l’any 2002 és professor de repertori instrumental específic d’orgue a l’ESMUC.

Coral Cantiga, Christian Alejandro i Gottfried Reiche

El següent concert serà el dissabte 27 de juliol a les 21 h i acollirà la Coral Cantiga i l’organista Álvaro Metzger, amb la direcció d’Eva Martínez i Montserrat Meneses. El concert recuperarà les peces del compositor Gabriel Fauré. El dissabte 3 d’agost a les 21 h hi haurà una altra proposta musical de la mà de Christian Alejandro Almada, organista titular de la Basílica major de Sant Pau Extramurs de Roma. El darrer concert serà el dissabte 17 d’agost a les 21 h amb The Delightful Company XL, que interpretarà les obres més emblemàtiques del llegendari trompetista de J. S. Bach Gottfried Reiche.

El concert 'El Classicisme un nou llenguatge', així com la resta d’actuacions, es podran escoltar en directe a través de Montserrat Ràdio i veure a través de les TV de La Xarxa (TV locals de Catalunya). 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.