Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Càtedra de Teologia Pastoral) La Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, proposa el seguiment del Sínode, “Els joves, la fe i el discerniment vocacional” que se celebra aquests dies a Roma a través d’uns vídeos de promoció protagonitzats per joves de les diòcesis catalanes. La iniciativa s’ha realitzat en col·laboració amb el Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ) i l’equip de comunicació de l’arquebisbat de Barcelona i amb el vist-i-blau de la Conferència Episcopal Tarraconense. En els vídeos els joves donen testimoni de la seva vivència de la fe, posant-se en relació amb l’Instrumentum laboris, el text que aquests dies és motiu del treball sinodal.

El vídeos proposats, en total 7, són com un input que volen motivar la reflexió, el debat i el seguiment del sínode, com ho serà la trobada entre tots els agents de pastoral de Catalunya que es farà el dissabte 3 de novembre. El primer vídeo es va difondre aquesta setmana i els següents s’aniran publicant els propers dies.

El seguiment del Sínode es pot realitzar a través dels mitjans digitals dedicats específicament a aquesta qüestió, com l’espai web oficial, www.synod2018.va. Just quan hagi finalitzat el sínode, el dissabte 3 de novembre a l’edifici del seminari conciliar de Barcelona, la Càtedra de teologia pastoral convoca un encontre per a tots els agents de pastoral de joventut de Catalunya, en continuïtat amb l’encontre que tingué lloc l’any passat, previ al sínode amb el publicista Toni Segarra

Aquesta trobada començarà a les 10h i finalitzarà a les 13h. Comptarà amb la presència d’un dels secretaris del sínode, el milanès Giacomo Costa, jesuïta que ha encapçalat el treball de redacció i formulació de la primera síntesis del treball sinodal. Costa oferirà de primera mà les primeres conclusions al treball realitzat durant tot el Sínode, amb els seus punts principals i els seus elements de futur, necessaris per a un acurat i profund desenvolupament. Juntament amb la rebuda d’aquest testimoni, el cardenal Joan Josep Omella, membre del Sínode, també participarà en la matinal per tal de condensar els elements que cal no perdre de vista en els plantejaments pastorals respecte dels joves en endavant. 

El papa Francesc en l’homilia de l’eucaristia d’obertura al Sínode demanava per als pares sinodals, i per a l’Església, el do de l’Esperit Sant, per tal de poder fer un bon discerniment i mantenir ben viva la memòria de Jesús, el mestre, en el cor dels deixebles. La memòria no és només un exercici de retorn al passat, sinó que per la força de l’Esperit, improvisadament reviu i ens fa reviure l’encontre amb Jesús. La memòria pertany més al nostre temps, que al passat. I en aquest exercici el papa Francesc insisteix en que el sínode esdevingui un nou encontre eclesial “capaç d’ampliar horitzons, dilatar el cor i transformar aquelles actituds que avui ens paralitzen, ens aparten i ens allunyen dels nostres joves”. Tot això no és possible sense l’Esperit Sant, que és qui lidera, guia i acompanya les passes de l’Església a través de la història.