Vés al contingut

notícies relacionades

tribuna-joan-carrera-202403-2

Margit Eckholt: “Un diaconat femení no sacramental serà una ofensa per les dones que treballen a l’Església”

TRIBUNA JOAN CARRERA | La teòloga alemanya Margit Eckholt ha estat la protagonista de la setena edició de la Tribuna Joan Carrera, on ha reivindicat el paper de la dona a l’Església i ha defensat el seu accés als ministeris sacerdotals. “És una contribució a llarg termini en l'àmbit eclesiàstic i global que no hauria de subestimar-se”, ha dit Eckholt, presidenta fins fa pocs mesos de l’Associació Europea de Teologia Catòlica i membre de la comissió sinodal d’Alemanya.

bisbes-parlen-assamblea-bisbes

Els bisbes parlen de la clausura de la primera sessió de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes

GIEC | Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la clausura de la primera sessió de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, així com de Blaise Pascal, de l’Exhortació apostòlica Laudate Deum, d’experiències del límit, de parròquia, arxiprestat i evangelització, dels cementiris, llocs d’esperança, de l’ordenació d’un nou sacerdot i de la formació permanent, experiència discipular.

Nathalie Becquart

La dona amb més responsabilitat al Sínode: “No n’hi ha prou amb què les dones ocupin llocs de primera fila al Vaticà”

ANIMASET | La religiosa francesa Nathalie Becquart, subsecretària general del Sínode de Bisbes, ha destacat aquest dimecres que “el nostre món en crisi necessita realment el lideratge femení”. Durant la seva intervenció en la quarta edició de la Tribuna Joan Carrera, ha advertit que “no n’hi ha prou que les dones ocupin llocs de primera fila al Vaticà o a les esglésies particulars, per bé que això és important”.

Vives a Granollers

Vives contra els profetes de calamitats

LAURA MOR –CR | Una radiografia crítica, però arrelada en allò que funciona i genera confiança. Així és l’anàlisi que Joan-Enric Vives fa del moment actual de l’Església a Catalunya. L’arquebisbe d’Urgell demana als catòlics “perseverar” i “resistir” malgrat les dificultats i fer “una Església servidora en què els pobres siguin la seva radical preferència”.

Superar el clericalisme és “una urgència” segons el Sínode

(CR) Créixer en sinodalitat, promoure la participació dels laics i superar el clericalisme. Són tres urgències que cal abordar, segons l’Assemblea final del Sínode de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) celebrada aquest dissabte. La trobada ha servit per presentar la síntesi final del treball fet en els darrers mesos per les diferents diòcesis de tot l’Estat.

Nathalie Becquart: “A l'Església primitiva ningú decidia sol”

(CR) “Originalment, la sinodalitat era l’estil de l’Església. A l’Església primitiva, el govern era sinodal i col·legiat, ningú decidia sol”. Així ho ha afirmat la subsecretària pel Sínode dels Bisbes nomenada al febrer pel papa Francesc, Nathalie Becquart, en una xerrada a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida –IREL– sobre sinodalitat.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe