Vés al contingut

notícies relacionades

Vives a Granollers

Vives contra els profetes de calamitats

LAURA MOR –CR | Una radiografia crítica, però arrelada en allò que funciona i genera confiança. Així és l’anàlisi que Joan-Enric Vives fa del moment actual de l’Església a Catalunya. L’arquebisbe d’Urgell demana als catòlics “perseverar” i “resistir” malgrat les dificultats i fer “una Església servidora en què els pobres siguin la seva radical preferència”.

Superar el clericalisme és “una urgència” segons el Sínode

(CR) Créixer en sinodalitat, promoure la participació dels laics i superar el clericalisme. Són tres urgències que cal abordar, segons l’Assemblea final del Sínode de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) celebrada aquest dissabte. La trobada ha servit per presentar la síntesi final del treball fet en els darrers mesos per les diferents diòcesis de tot l’Estat.

L’Església consultada torna a demanar “dialogar amb la societat tal com és”

(CR) Barcelona, Girona i Lleida han presentat aquest cap de setmana els documents de síntesi elaborats en la fase diocesana del Sínode del 2023. Les conclusions demanen que l'Església dialogui amb la societat. Una aposta que feia també Tarragona en la seva síntesi quan proposava fomentar “el diàleg de tota l'Església amb la cultura actual”.

L’Església consulta al poble: “Hem d’estar oberts a sentir coses que potser no esperàvem”

(Glòria Barrete –CR) Si tinguessin l’oportunitat d’opinar sobre l’Església Catòlica, què dirien? S’han sentit acollits, tenen espai per fer sentir la seva veu? Cap a on ha d’anar l’Església en els propers anys? Tant si un és membre actiu en una parròquia com si només hi va en bodes, batejos i funerals a partir d’avui, i fins a la propera Setmana Santa, podrà dir la seva a la fase diocesana del Sínode de Bisbes. Aquest diumenge un gran nombre de bisbats catalans han celebrat l’acte d’inauguració d’aquesta fase de consulta.

No perdre la pau llegint “Estimada Amazònia”

(Bernabé Dalmau-Monjo de Montserrat) En l’última sessió de treball del recent sínode amazònic, el 26 d’octubre, el papa Francesc comentà que, encara que no sigui preceptiva la publicació d’una Exhortació apostòlica postsinodal, ell pensava escriure-la i que la publicaria molt aviat.

L’Amazònia obre la mirada de l’Església

(Jordi Llisterri-CR) Document Final de l'Assemblea Especial per a la Regió Panamazònica aprovat per l’assemblea sinodal. Un extens document en el que han cridat l’atenció dos punts: l’obertura a la possibilitat d’un diaconat femení i l’ordenació sacerdotal de diaques casats. Dos punts controvertits que són els únics que han trobat una certa oposició a les votacions, tot i que limitada a un màxim de 40 vots en contra sobre 170.

panoràmica

Veure la fe