Vés al contingut

notícies relacionades

La teologia valenta de Francesc, en un llibre

(Laura Mor –CR) La Càtedra de Teologia Pastoral Josep Pont i Gol aposta per una teologia provocativa, valenta, capaç d’abordar les qüestions difícils i d’obrir diàleg amb el món. Així es desprèn de la presentació del llibre Francesc, pastor i teòleg.

La càtedra Pont i Gol amplia la reflexió pastoral a Catalunya

(Càtedra Pont i Gol) Primeres de jornades de reflexió pastoral de la Càtedrà Arquebisbe Pont i Gol que han comptat  amb la participació d’una trentena d’assistents provinents de diverses realitats eclesials diocesanes de Catalunya.

L’Església catalana es prepara per rebre el Sínode sobre els joves

(Càtedra de Teologia Pastoral) La Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, proposa el seguiment del Sínode, “Els joves, la fe i el discerniment vocacional” que se celebra aquests dies a Roma a través d’uns vídeos de promoció protagonitzats per joves de les diòcesis catalanes.

“La intel·ligència pastoral connecta la vida i la reflexió”

(Laura Mor –CR) Defensa la necessitat d’unir la vida i la reflexió per garantir “una fe saludable”. Daniel Palau és el rector de les parròquies de Santa Maria i Sant Antoni Abat de Corbera de Llobregat, professor de Concili Vaticà II i ecumenisme a la Facultat de Teologia de Catalunya i director de la Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol. Amb la càtedra acaba de publicar al CPL el llibre Intel·ligència pastoral.

Per un nou impuls pastoral: la Càtedra Pont i Gol

(GIEC/AUSP) El dimecres 14 de març va tenir lloc a l’aula magna de la Facultat de Teologia de Catalunya, la presentació de la Càtedra de Teologia Pastoral «Arquebisbe Josep Pont i Gol». Aquesta nova realitat acadèmica pretén ser una ajuda per a valorar, repensar i tornar a impulsar una reflexió teològico-pastoral, per tal de recolzar i revitalitzar els plantejaments pastorals d’una Església «en sortida» a casa nostra, tal com el papa Francesc ha expressat reiteradament en el seu magisteri.

Caminant vers el Sínode de joves

(Càtedra de Teologia Pastoral) Dissabte 25 de novembre es va celebrar a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona la primera jornada de la nova Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC-AUSP), que va comptar amb la participació d’una setantena d’agents pastorals dedicats a l’àmbit de la joventut.

Una revista per la unitat pastoral de Catalunya

(Jordi Llisterri-CR) Podria haver estat un to de funeral però va ser només tancar una anella més d'una llarga cadena. Aquesta setmana es va oficiar el final de la revista Quaderns de Pastoral després de gairebé mig segle de publicació i de 241 números. Una aportació fonamental a la vida de l'Església catalana que queda recollida en el llibre Quaderns de Pastoral (1969-2016). Una revista al servei de la fe d’un poble, del capellà i periodista Manel Simó.

Veure la fe