Vés al contingut

notícies relacionades

Carta entranyable de Francesc als joves

(Salvador Pié - La Vanguardia) Aquesta és la preciosa forma amb què el papa Francesc, a partir del sínode dels bisbes sobre la joventut del proppassat octubre, presenta amb el títol de Crist viu aquesta exhortació postsinodal.

“Christus Vivit”, l’Exhortació del papa als joves en 75 cites

(CR) Una lectura ràpida al nou document del papa Francesc adreçat als joves. Christus Vivit és l’Exhortació Apostòlica que recull les conclusions del Sínode sobre els joves que es va celebrar el passat octubre a Roma després d’una extensa consulta mundial. El text del papa Francesc s’ha presentat aquest dimarts al Vaticà. Resumim les principals idees i frases del Papa a través de les cites del document.

Giacomo Costa: “L'Església ha de passar temps amb els joves”

(Laura Mor –CR) El secretari del Sínode de joves, el jesuïta italià Giacomo Costa, ha visitat Barcelona aquest cap de setmana. Sis dies després de la clausura a Roma del Sínode convocat pel papa Francesc, subratlla la necessitat d'aprendre a escoltar i de destinar més recursos per estar amb els joves.

Com el Sínode ha escoltat els joves

(CR) El Sínode de bisbes sobre els joves que s’ha clausurat aquest diumenge ha aprovat un document de 167 punts que recull els treballs del procés preparatori i de les sessions sinodals d’aquest octubre. El text final del Sínode vol orientar el treball i la presència dels joves en les comunitats eclesials i deixa en mans de cada continent, país i esglésies locals la seva concreció.

“Sinodejant” al bisbat de Sant Feliu

(Ignasi Segura / Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) La meva vivència personal de l'actual Sínode de bisbes va començar fa uns quants mesos, quan es va anunciar el tema i en vam respondre el qüestionari previ. Aquests dies d'octubre, ha estat la Delegació de joventut de la meva diòcesi, Sant Feliu, la que ens ha anat llançant missatges sobre el començament i el desenvolupament del plenari.

Omella al Sínode: “doneu llibertat als joves”

(Vatican News) El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, assenyala tres punts sobre els treballs que s'estan duent a terme a les reunions del Sínode de Bisbes sobre els joves. Entre ells, va destacar la presència i la proximitat del Papa Francesc. També va parlar de la importància de la coherència i de com Jesús, sempre "convocava i convidava", però deixava triar amb llibertat.

panoràmica

Veure la fe