Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

Des de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem, el passat dilluns, vivim dies convulsos a Catalunya. 

La indignació davant la sentència s’ha expressat en múltiples pronunciaments de centenars d’entitats i col·lectius (culturals, sindicals, empresarials, professionals, ONG...) i, sobretot, amb immenses mobilitzacions arreu, amb una intensitat com poques vegades en la nostra història: concentracions, marxes, protestes, talls de carreteres, bloqueig d’infraestructures i, també malauradament, actes vandàlics i violents. Avui mateix té lloc una vaga general i noves mobilitzacions ciutadanes de rebuig. 

La situació evidencia una crisi política i constitucional de gran abast, la més greu a Espanya en els darrers quaranta anys, amb enorme repercussió internacional. 

Com han expressat tants altres col·lectius cristians, la Fundació Catalunya Religió compartim plenament el rebuig a una sentència que considerem profundament injusta i amb penes de gran crueltat. Mentre duri aquesta dolorosa situació, cal oferir tot el suport humà als presos i a les famílies que també en pateixen les conseqüències.

Aquesta decisió judicial, així com els múltiples processos penals en curs a conseqüència dels mateixos fets, agreuja el conflicte polític existent, i fa més difícil la seva resolució. És per això que reclamen que s’acordi un mecanisme per a l’excarceració de les persones injustament condemnades (com ara l’amnistia), que afavoreixi les condicions per a un veritable diàleg polític.

Així mateix, estem convençuts que les actituds de violència, imposició o coacció al carrer són absolutament inacceptables i mereixen la màxima repulsa social i una resposta legal adequada i proporcionada. Cal refusar de manera contundent qualsevol acte de violència, que no ha de tenir cap espai en la societat catalana.

El diàleg i la negociació política multilateral, dins del respecte a la legitimitat de totes les posicions, són l’única sortida, cada cop més urgent. 

Per tot això, aquest portal referma el seu compromís de donar veu a totes aquelles  iniciatives que promoguin un clima social inspirat en els valors de la pau i el diàleg, principis inherents a tota societat democràtica. 

Com a signe de l’excepcionalitat del moment, avui divendres de Catalunya Religió només publicarà aquells continguts d’informació religiosa relacionats amb les circumstàncies d’aquesta jornada.

Patronat de la Fundació Catalunya Religió