Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

Des de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem, el passat dilluns, vivim dies convulsos a Catalunya.

La indignació davant la sentència s’ha expressat en múltiples pronunciaments de centenars d’entitats i col·lectius (culturals, sindicals, empresarials, professionals, ONG...) i, sobretot, amb immenses mobilitzacions arreu, amb una intensitat com poques vegades en la nostra història: concentracions, marxes, protestes, talls de carreteres, bloqueig d’infraestructures i, també malauradament, actes vandàlics i violents. Avui mateix té lloc una vaga general i noves mobilitzacions ciutadanes de rebuig.

La situació evidencia una crisi política i constitucional de gran abast, la més greu a Espanya en els darrers quaranta anys, amb enorme repercussió internacional.

Com han expressat tants altres col·lectius cristians, la Fundació Catalunya Religió compartim plenament el rebuig a una sentència que considerem profundament injusta i amb penes de gran crueltat. Mentre duri aquesta dolorosa situació, cal oferir tot el suport humà als presos i a les famílies que també en pateixen les conseqüències.

Aquesta decisió judicial, així com els múltiples processos penals en curs a conseqüència dels mateixos fets, agreuja el conflicte polític existent, i fa més difícil la seva resolució. És per això que reclamen que s’acordi un mecanisme per a l’excarceració de les persones injustament condemnades (com ara l’amnistia), que afavoreixi les condicions per a un veritable diàleg polític.

Així mateix, estem convençuts que les actituds de violència, imposició o coacció al carrer són absolutament inacceptables i mereixen la màxima repulsa social i una resposta legal adequada i proporcionada. Cal refusar de manera contundent qualsevol acte de violència, que no ha de tenir cap espai en la societat catalana.

El diàleg i la negociació política multilateral, dins del respecte a la legitimitat de totes les posicions, són l’única sortida, cada cop més urgent.

Per tot això, aquest portal referma el seu compromís de donar veu a totes aquelles iniciatives que promoguin un clima social inspirat en els valors de la pau i el diàleg, principis inherents a tota societat democràtica.

Com a signe de l’excepcionalitat del moment, avui divendres de Catalunya Religió només publicarà aquells continguts d’informació religiosa relacionats amb les circumstàncies d’aquesta jornada.

Patronat de la Fundació Catalunya Religió

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.