Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) La cinquena edició de la Pia&Go fa rècord de recaptació econòmica abans del dia de l’esdeveniment. La cursa que organitza l'Escola Pia de Catalunya ja compta amb més de 1.500 participants que han ajudat a aconseguir més de 20.000 euros que es repartiran entre els projectes vinculats a l'educació d'infants i joves en risc d'exclusió. La cursa serà aquest diumenge 7 de novembre a l'estadi d'atletisme Tossols Basil d'Olot.

L’acte, obert a tothom, convida a tots els participants a sumar 10.000 quilòmetres, caminant o corrent, en favor de la mateixa causa. Per aconseguir-ho es podran fer dos recorreguts per descobrir l'entorn amb sortida i arribada a l’estadi, un de 5 km i un altre de 10 km. Una aplicació mòbil, creada especialment per a l’esdeveniment, permetrà a tots els participants sumar els quilòmetres fets entre les 8 h del matí i les 14 h. A més de les persones que es trobaran presencialment a Olot, la Pia&Go 2021 ja té més de 1.500 inscrits que hi participaran des de diferents punts del territori.

Segons Ferran Sala, director de l’Escola Pia d’Olot, “acollir la Pia&Go és una oportunitat d’obrir les portes de casa nostra a la comunitat educativa de l’Escola Pia de Catalunya i a tots els veïns i veïnes d’Olot".

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament d’Olot i també amb la col·laboració de l’empresa de serveis alimentaris Aramark. Aquesta farà un donatiu a la causa de 15.000 euros si, entre tots els participants, s’assoleix el repte de fer 10.000 quilòmetres.

Per participar a la cursa solidària cal inscriure's prèviament. També es pot participar fent un donatiu a través del mateix web d'inscripció.

Un esdeveniment transversal i obert a tothom

Els recursos econòmics recaptats en darreres edicions de la Pia&Go han anat destinats a diferents projectes educatius que han fet possible que infants i joves en risc puguin gaudir de les mateixes oportunitats. L’educació en el lleure durant l’estiu n’és un exemple, però també garantir la continuïtat formativa de l’alumnat en estudis postobligatoris, entre d’altres.

La PIA & GO és un esdeveniment transversal que reuneix a tota la comunitat d’Escola Pia de Catalunya i obert a tothom, on aportar un granet de sorra, caminant o corrent, a una mateixa causa. Alumnes, famílies, antics alumnes, educadors, voluntaris i tothom que ho desitgi poden sumar-se a la iniciativa, participant des de qualsevol localitat de Catalunya o del món.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.