Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 11/01/2012

(Jordi Llisterri – CR) El cardenal Tarcisio Bertone, secretari d’Estat del Vaticà, tancarà aquest divendres l’exposició Gaudí a Roma que durant les darreres setmanes s’ha pogut veure al Vaticà.

Després de la nodrida presència cardenalícia en la inauguració del 24 de novembre, ara serà el càrrec de més rellevància de la cúria romana el que presidirà la clausura acompanyant el cardenal Lluís Martínez Sistach i l’Escolania de Montserrat. Durant aquestes setmanes, unes 30.000 persones han visitat l'exposició i s'han rebut diverses sol·licituds per acollir-la en altres diòcesis.

“Gaudí: la Sagrada Família de Barcelona. Art, ciència i espiritualitat” es tancarà aquest divendres a la tarda amb un concert nadalenc de l’Escolania a l’església de Santa Maria in Trastevere. Sota la direcció de Bernat Vivancos, l’Escolania oferirà un concert amb obres del pare Àngel Rodamilans (1874-1936) –amb lletra de mossèn Cinto Verdaguer (1845-1902)- a la primera part; i del mestre Francesc Civil (1895-1990) amb peces nadalenques harmonitzades per l’Escolania i recollides amb el nom d’El Nostre Nadal.

En menys de dos anys, Bertone haurà tingut una important presència a Catalunya i es consolida la seva bona relació amb Montserrat. Durant la seva estada a Barcelona per la beatificació del pare Tous l’abril del 2010, va pujar dues vegades a la muntanya per participar en la inauguració de l’orgue de la Basílica i en la vetlla de Santa Maria. Els següents mesos van estar marcats per l’organització de la visita de Benet XVI a Barcelona.

Ara, s’està preparant un nou viatge de Bertone a Barcelona on tornarà a coincidir amb el rei Joan Carles per al lliurament del premi Conde de Godó. Mentresant, ha acceptat presidir la clausura de l’exposició i donar més rellevància a la presència de l’Escolania a Roma.

En l’acte de clausura només hi haurà la intervenció inicial i la benvinguda de l’arquebisbe de Barcelona, i després del concert parlarà el secretari d’Estat del Vaticà. A diferència de l’obertura, no hi haurà cap intervenció dels representants de les institucions organitzadores de la mostra: la Fundació Sagrada Família, la Fundació Joan Maragall i AC/E Acción Cultural Española, sota els auspicis del Pontifici Consell per a la Cultura. Entre els assistents hi haurà l’abat Josep Maria Soler, que també va assistir a la inauguració. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.