Vés al contingut

notícies relacionades

Bertone: salesià, diplomàtic i constructor de ponts

(Jordi Llisterri – CR) “El cardenal Bertone ha contribuït d’una manera decisiva a enfortir els vells ponts de la societat catalana amb Roma i en especial amb la Seu Apostòlica. Amb el cardenal Bertone, Catalunya ha trobat una cordial comprensió de la nostra personalitat, de la nostra llengua, i de la nostra cultura, fins al punt que podem arribar a dir que quan està entre nosaltres sabem que s’hi troba com a casa”.

Montserrat fascina a Roma

(Jordi Llisterri / Roma – CR) “La Mare de Déu estarà sens dubte somrient i emocionada per la joia d’escoltar avui les vostres veus”. Així s’ha dirigit aquest divendres al vespre el cardenal Tarcisio Bertone a l’Escolania de Montserrat al final del concert a Santa Maria in Trasvere per cloure l’exposició de Gaudí a Roma.

Bertone clourà l’exposició de Gaudí a Roma

(Jordi Llisterri – CR) El cardenal Tarcisio Bertone, secretari d’Estat del Vaticà, tancarà aquest divendres l’exposició Gaudí a Roma que durant les darreres setmanes s’ha pogut veure al Vaticà.

Bertone dirigeix el cant del Virolai a la Vetlla de Montserrat

Com si Don Bosco hagués pujat a Montserrat. El cardenal Tarcisio Bertone ha fet valer el seu esperit salesià i espontaneïtat pastoral a la Vetlla de Santa Maria que s’ha fet aquest dilluns a la nit a Montserrat. Al final de l'homilia ha volgut demostrar que ell també coneix el Virolai, l’ha entonat i ha convidat a tots els assistents a acompanyar-lo.

Bertone: “Humanisme i cristianisme es donen les mans per millorar el món on vivim”

(Jordi Llisterri –CR) La presidència del secretari d’Estat de Vaticà ha donat un relleu singular al concert inaugural de l’orgue de Montserrat que s’ha fet aquest diumenge al vespre. El cardenal Tarcisio Bertone ha atorgat a la construcció d’aquest nou orgue una dimensió on conflueixen cultura i transcendent: “L’orgue de Montserrat té com a missió glorificar Déu i alhora proclamar benaurada la Mare de Déu. També ha de difondre la cultura i crear espais d’encontre i d’intercanvi que elevin els esperits a través de la música”.

El pare Tous, "un nou rebrot"

(Jordi Llisterri -CR) “La vostra terra ha estat fecunda de sants i santes en el passat, i avui s’afegeix, com un nou rebrot, el pare Tous. (...) Poso les vostres esperances en mans de la benaurada Verge Maria, Mare del Diví Pastor, com ho faré demà als peus de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya.” Aquest ha estat el missatge a Barcelona del cardenal Tarcisio Bertone, secretari d’Estat del Vaticà, poc després que fos proclamant beat el pare Josep Tous a la Basílica de Santa Maria del Mar. 

panoràmica

Veure la fe