Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) Després de la bona acollida de les edicions anteriors, la comunitat benedictina obre de nou les portes per oferir un camí de vida, a partir de la Regla de Sant Benet: un model i una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana. El Monestir de Montserrat convida homes de 18 a 35 anys interessats en la vida monàstica a viure la Setmana Santa amb la comunitat benedictina.

Tot coincidint amb la convocatòria del taller monàstic, la comunitat benedictina ha inaugurat una pàgina a Facebook, que porta per títol 'Montserrat, projecte de vida', amb l’objectiu d'obrir un nou canal de comunicació amb totes aquelles persones interessades en la vida monàstica.

L’objectiu d’aquesta convivència amb els monjos de Montserrat, que ha tingut molt bona acceptació en les edicions precedents, és viure una experiència de recerca espiritual, tenint present la tradició monàstica occidental, i comprovar el que pot aportar actualment.

Els participants en aquest taller monàstic seran a Montserrat des de Dijous Sant (24 de març), a les 16h, fins Diumenge de Pasqua (27 de març) al migdia. Durant aquests quatre dies podran viure amb la comunitat benedictina de Montserrat, pregant i compartint els àpats amb ella. També participaran en diversos espais de reflexió sobre les celebracions de la Setmana Santa, des d’una perspectiva monàstica, concretantse en la pregària litúrgica, la lectura pregada de la Sagrada Escriptura, la convivència comunitària, l'esforç pel treball de cada dia, la misericòrdia o la humilitat.

Amb tots aquests elements, els organitzadors pretenen transmetre als participants un camí de vida, que és el camí monàstic, a través del qual, tot avançant en la cerca de Déu, es va creixent en el coneixement del vertader sentit de la pròpia vida i de la pròpia existència. La proposta de vida monàstica que Sant Benet fa en la Regla és també un model i una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana. Seguir el ritme de la comunitat de monjos possibilita un conjunt d'experiències que després són comentades en grup, amb l’acompanyament d'un monjo.

Durant el taller monàstic, els assistents s’allotjaran a l’hostatgeria del monestir. Els interessats a participarhi han d’escriure al pare mestre de novicis a l’adreça electrònica vocacions@abadiamontserrat.net o contactar-hi per telèfon al 93 877 77 65. Per raons d’una millor organització dins del monestir, el grup de participants serà reduït.