Vés al contingut

notícies relacionades

La Companyia de Maria obre la nova Casa Provincial

(Companyia de Maria) “Volem que aquesta casa sigui un espai del qual totes en formem part, la casa en la qual totes som benvingudes i també enviades en missió per construir futur”. Amb aquest propòsit la Companyia de Maria obre la nova Casa Provincial de la congregació a Madrid per a tots aquells que ho desitgin. Un espai que, tal com deia Joana de Lestonnac, volen que sigui un “edifici espiritual”.

L’arbre de Nadal: entroncar el cel i la terra

(Josep Gordi –CR) Aquests dies previs a la celebració del Nadal, els carrers i les places de molts pobles i ciutats s’omplen d’ornaments en forma d’arbre i s’acostuma a plantar un gran avet en un lloc central. A vegades, en el triangle en forma d’arbre escrivim bons desitjos, com pau, amor... També dins les cases l’arbre de Nadal és molt present així com diferents elements vegetals que utilitzem d’ornaments: les branques de vesc o de boix grèvol amb els seus fruits vermells...

El postgrau que uneix espiritualitat i natura arriba també a la Vall de Núria 

(Laura Mor –CR) L'entorn del santuari marià de Núria, patrona del Pirineu català, serà l'escenari del quart curs d'especialització que proposa el Postgrau Significats i Valors Espirituals de la Natura de la Universitat de Girona. És la principal novetat d'una oferta formativa que arriba a la quarta edició i que enguany vol tastar l'alta muntanya.

“L'ecologia és inherent a l'espiritualitat”

(Laura Mor –CR) Gestionar l'entorn és una responsabilitat ineludible. Així ho han defensat el monjo cistercenc Lluc Torcal i el consultor ambiental Josep Maria Mallarach. En el marc del diàleg 'Espiritualitat ecològica' celebrat al Monestir de Pedralbes, tots dos han coincidit en una “actitud unitiva” de la vida que integri els valors espirituals més profunds amb la cura del medi ambient.

panoràmica

Veure la fe