Vés al contingut

notícies relacionades

Les confraries de Setmana Santa hi són “perquè el món no es torni gris”

(CR/Selva del Camp) El X Congrés de Confraries de Setmana Santa de Catalunya s'ha celebrat aquest cap de setmana al municipi de la Selva del Camp, al Baix Camp. L'edició, prevista pel 2021 i posposada a causa de la pandèmia, ha estat la primera a celebrar-se en un poble. Així, membres de confraries de diversos llocs del país han pogut conèixer de primera mà com és la Setmana Santa de la Selva.

Cuina de Setmana Santa. Per Dissabte Sant, torrades de santa Teresa

(CR) Hem cuinat orelletes per Dijous Sant i bunyols de bacallà per Divendres Sant. En aquesta sèrie culinària especial de Setmana Santa el xef Bobby Cabral del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes, ha optat clarament per la cuina d’aprofitament.

Cuina de Setmana Santa. Per Divendres Sant, bunyols de bacallà

(CR) Continuem la sèrie de Cuina de Setmana Santa que ens ha preparat Bobby Cabral, xef del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes. En ocasió de Divendres Sant ens proposa cuina clàssica: bunyols de bacallà. Mentre que la connexió amb la cuina més medieval o antiga la trobem sobretot amb les espècies, amb el bacallà trobem una clara incorporació de cuina de més època moderna, dels segles XVII-XVIII. El bacallà és un peix que es popularitza i arriba en terres interiors de manera fàcil.

Cuina de Setmana Santa. Per Dijous Sant, orelletes

(CR) Proposta gastronòmica basada en la cuina tradicional catalana. Enguany Catalunya Religió vol ajudar a comprendre com es viu Dijous Sant, Divendres Sant i Dissabte Sant a partir dels fogons, del paladar i de la dimensió comunitària. El xef Bobby Cabral, del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes, dels germans maristes, ha ideat tres plats per degustar aquests dies de Setmana Santa en família. Una petita sèrie culinària per viure el tridu pasqual.

L'abat de Montserrat presidirà la festa del Sant Crist d'Igualada

(Santa Maria d'Igualada) Després de dos anys de restriccions, la festa del Sant Crist d'Igualada recupera la normalitat i enguany comptarà amb la presència de l'abat de Montserrat, Manel Gasch. Entre els actes programats, es recupera la tradicional processó d'homenatge a la imatge del Sant Crist pels carrers de la ciutat el dimarts de Pasqua. Una tradició que havia estat suspesa els darrers dos anys. 

Pregó de Setmana Santa del bisbe Sergi Gordo: “Mostrem Aquell en qui creiem”

(CR) Edith Stein, Sant Joan de la Creu, la pau a Europa, el camí sinodal, la processó del Silenci, el testimoni del cardenal de Rabat... són alguns elements que recull el pregó de Setmana Santa que va fer el bisbe auxiliar Sergi Gordo a Badalona. L’acte es va fer al Círcol Catòlic organitzat per l’arxiprestat de Badalona.

El Papa demana una "treva pasqual" per la pau a Ucraïna

(Vatican News) "Deixem les armes i iniciem una treva pasqual". Aquesta ha estat la pregària del papa Francesc aquest Diumenge de Rams a l'hora de l'Àngelus. Una treva que no ha de ser per "recarregar les armes i reprendre la lluita, sinó per aconseguir la pau mitjançant una veritable negociació", ha dit. El Papa ha recalcat que cal estar disposats, fins i tot, "a fer alguns sacrificis pel bé del poble". 

panoràmica

Veure la fe

podcasts