Vés al contingut

notícies relacionades

La basílica de Santa Maria de Vilafranca instal·la l'últim vitrall nou

(Santa Maria de Vilafranca) El conjunt de 28 vitralls de la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès és a punt de completar-se. I és que, durant el mes de juny, s'està duent a terme la instal·lació de l'últim nou vitrall de la basílica. Un treball que es beneirà i s'inaugurarà el proper 24 de juny a les 18:00 h.

L’adéu a Massot: “Montserrat va donar sentit i va inspirar el seu llegat ingent”

(Laura Mor –CR/Montserrat) Comiat a la basílica de Santa Maria de Montserrat del savi i erudit mallorquí Josep Massot i Muntaner, mort aquest diumenge. Reconegut editor, historiador i treballador infatigable per la llengua i la cultura, sí. Però, sobretot, monjo de Montserrat. Així l’ha recordat aquest dimarts la comunitat monàstica en el seu funeral, abans de ser enterrat al cementiri de l’abadia.

De Montserrat a Manresa: "Un camí que transforma la vida"

(Jesuïtes) Els propers dies 25 i 26 de març tindrà lloc, un any més, la vetlla de pregària de Sant Ignasi a Montserrat i l’endemà, la caminada a Manresa. Es tracta d’una activitat que organitzen els Jesuïtes de Catalunya i que recorda l’experiència que Ignasi de Loiola va fer l’any 1522.

La capella més ‘barçalonina’

(Víctor RodríguezCR) No ho sap tothom –ni és profecia– que un camp de futbol hagi de tenir capella. Però sí que és el cas del Camp Nou, un temple laic de nivell mundial que amaga al seu cor un petit oratori catòlic.

'Atura't i respira', 365 reflexions dels monjos de Montserrat

(CR) Publicacions de l'Abadia de Montserrat publica el llibre Atura't i respira, 365 reflexions dels monjos de Montserrat per a una vida més plena. Un llibre que recull reflexions de 38 monjos de Montserrat de tots els temps extretes de diverses obres editades per Publicacions de l'Abadia de Montserrat. També s'hi recullen reflexions d'homilies pronunciades a la Basílica de Montserrat.

La catequesi apuntala a Montserrat el mètode del “fes i confia”

(Laura Mor –CR/Montserrat) “Una de les conviccions irrenunciables dels catequistes és que no preparem per un sagrament, sinó que posem les bases per una fe que anem madurant al llarg de tota la vida”. Des del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears n’estan convençuts. I així ho ha defensat el seu director, Joan Àguila, a les jornades de formació que han celebrat a Montserrat.

panoràmica

Veure la fe