Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(SalesiansHaití pateix una nova crisi humanitària després del pas del terrible huracà Matthew. Estem davant una nova situació d'emergència, que afecta a 2 milions de persones. Al voltant d'1,5 milions de persones necessiten ajuda d'emergència i més de 60.000 s'han quedat sense llar. La xifra de morts és contradictòria: es parla de 375 persones, però algunes organitzacions estimen la xifra en més de 900 morts.

Els salesians tenen una presència en la zona més afectada d'Haití, en Los Cayos, i s'estan bolcant per ajudar a la població afectada. Davant aquesta situació d'emergència, estan repartint kits de menjar i aigua a 3000 persones perquè puguin alimentar-se durant diversos dies. Amb el 80% dels cultius arrasats i milers d'habitatges derruïts, els salesians, per mitjà de pare Jean-Paul Mesidor, superior de la província “Beat Felipe Rinaldi” d'Haití, ha fet públic un comunicat en la qual expressa la gravetat de la situació i la importància d'estar on hi ha tanta necessitat.

Salesians i entitats de tot el món, en col·laboració entre les diferents oficines de projectes i juntament amb la Fundació Rinaldi, estan implementant un pla d'acció en quatre etapes: Fase d'emergència: la distribució d'aliments i aigua; obertura d'un menjador escolar; proporcionar llavors i eines agrícoles a les persones; ajuda a algunes famílies a reconstruir o renovar les seues cases.

Solidaridad Don Bosco, Jóvenes y Desarrollo (Este) i VOLS, han habilitat un número de compte per a totes les persones que vulguin col·laborar amb els Salesians en les labors d'emergència amb la població afectada.