Vés al contingut

notícies relacionades

Flors de Nadal per al projecte 'Emergència a Haití' de Mans Unides

(Mans Unides) Per segon any consecutiu, a iniciativa de la parròquia de Figuerola del Camp i amb el suport de Mans Unides, s'organitza la campanya solidària 'La Flor de Nadal'. Durant les festes de Nadal, es vendrà la tradicional 'Flor de Nadal' o ponsètia, ramets de vesc de la sort i llibres educatius de contes infantils sobre valors. La recaptació econòmica obtinguda es destinarà al projecte 'Emergència a Haití' de Mans Unides. Un projecte que dona resposta a les necessitats més urgents de la població d'aquest país, afectada pel terratrèmol del passat 14 d'agost.

Càritas Urgell inicia una campanya d’emergència per Haití

(CR) Tot just fa una setmana Haití va reviure un dels episodis més devastadors de la seva història recent. Un terratrèmol de 7.2 a l’escala de Richter va sacsejar el país caribeny, deixant sense vida a més de 2.000 persones -segons els recomptes oficials actuals- i més de 12.000 ferits, a més de destrossar unes 60.700 cases i afectar al voltant de 136.800 famílies. Les víctimes, però, podrien ser molt més nombroses ja que encara hi ha un gran nombre de persones desaparegudes.

El Papa condemna l'assassinat del president d'Haití

(Vatican News) El papa Francesc ha enviat un telegrama de condol després de "l’atroç assassinat" del president d'Haití Jovenel Moïse, esdevingut la matinada del 7 de juliol.  En la missiva, signada pel secretari d'Estat vaticà, Pietro Parolin, el Pontífex "presenta el seu condol a el poble haitià i la seva dona, també greument ferida, la vida de la qual encomana a Déu”.

Deu anys després del terratrèmol, la situació continua sent caòtica a Haití

(Mans Unides) El món sencer commemora en aquests dies el desè aniversari del terratrèmol d'Haití de 2010, una catàstrofe natural que es recordarà com una de les majors emergències humanitàries del segle XXI. En la tarda del 12 de desembre de 2010 la terra va tremolar a Haití i ho va fer amb tal força que va deixar rere seu un rastre de mort, caos i destrucció del qual encara intenta recuperar-se el petit país del Carib.

Es presenta el documental "Haití, Un Compromís Recíproc"

(Mans Unides) La fundació NPH presenta la pel·lícula "Haití, Un Compromís Recíproc" aquest dilluns 7 d'octubre a les 19.30h al Cosmocaixa. El documental narra l'impacte que té sobre les vides de milers de nens i joves vulnerables a Haití, el treball que NPH realitza en aquest país des de fa 35 anys, a través del recent projecte impulsat conjuntament amb Mans Unides en el barri de Cité Soleil, el "slum" més pobre i violent d'Amèrica Llatina.

Qui era Isa Solà?

(CR) Qui era Isa Solà, la missionera de Jesús-Maria que va ser assassinada a Haití aquest setembre? Va quedar-se a Haití després del terratrèmol del 2010. Abans havia estat catorze anys a Guinea Equatorial. Però darrera d'aquestes dades biogràfiques hi ha un camí personal d'una dona forta i profunda, amb gran vitalitat i sentit de l'humor, i també amb una especial sensibilitat artística.

Els salesians demanen col·laboració amb Haití

(Salesians) Haití pateix una nova crisi humanitària després del pas del terrible huracà Matthew. Estem davant una nova situació d'emergència, que afecta a 2 milions de persones. Al voltant d'1,5 milions de persones necessiten ajuda d'emergència i més de 60.000 s'han quedat sense llar. La xifra de morts és contradictòria: es parla de 375 persones, però algunes organitzacions estimen la xifra en més de 900 morts.

Veure la fe