Vés al contingut
2 Catalunya Religió dg. 21/02/2016

(Justícia i PauJustícia i Pau continua el seu treball d'incidència per a l'adopció final d’una regulació efectiva del comerç de #ConflictMinerals. Després del resultat de la votació del ple del Parlament Europeu a favor d'una regulació dels #ConflictMinerals obligatòria per a tota la cadena de subministrament, la llei es troba en fase de discussió entre les tres instàncies amb poder decisori a la UE: el Parlament Europeu, el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea (l’anomenat “trílogo”).

Des de Justícia i Pau reiteren el seu agraïment a les més de 14.000 persones que han recolzat la nostra campanya de signatures a favor d’una legislació europea que posi control al comerç dels #ConflictMinerals. A aquestes signatures se sumen més de 70 ONG europees que fan una crida perquè la Unió Europea aprovi una llei que freni l'extracció i comerç il·lícit de minerals en zones en conflicte.

Comunicat: La llei de minerals en conflicte es troba en fase de discussió en les instàncies comunitàries

L'extracció i el comerç il·lícit de minerals en zones de conflicte, com el que es produeix a l'Est de la República Democràtica del Congo, tenen devastadors efectes sobre la població local i és font de múltiples vulneracions dels drets humans. Davant aquest escenari, el procés legislatiu iniciat per la Unió Europea el 2014 per regular el comerç d'aquests minerals ofereix una important oportunitat per posar fre a aquestes pràctiques i exigir a les empreses que participen en la cadena de subministrament dels dits minerals un comportament responsable i major transparència en les seves actuacions. (...)

[llegiu el comunicat sencer aquí]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.