Vés al contingut

notícies relacionades

Les religions demanen cooperació internacional per acabar amb les armes nuclears

(Justícia i Pau) “Instem a tots els Estats posseïdors d'armes nuclears que actuïn d'acord amb el seu compromís amb el desarmament i adoptin mesures per reduir les amenaces d'aquest tipus". És la crida contundent que fan 144 organitzacions de tot el món en la Declaració Conjunta Interreligiosa que dona la benvinguda a la Primera Reunió dels Estats Parts del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN).

Justícia i Pau denuncia la “discrecionalitat de la solidaritat dels estats europeus”

(CR) La resposta a l'emergència humanitària d'Ucraïna demostra que no és necessari que les persones es juguin la vida al mar o saltant una tanca per cercar refugi. Així ho destaca el manifest unitari 'Vies legals i segures i acollida digna per a totes. Quan es vol, es pot' que signa Justícia i Pau juntament amb una seixantena d'entitats.

Justícia i Pau demana aturar l'activitat militar a Ucraïna

(CR) “La violència, la dissuasió des de les armes i la provocació en un conflicte mai no són la solució”. És una de les crides que ha fet la Comissió general de Justícia i Pau davant l'escalada del conflicte a Ucraïna que afecta als interessos entre la Unió Europea, els Estats Units i Rússia. En el comunicat recorden que “el diàleg i la negociació són els únics camins per a la recerca de la pau”. 

Les famílies del Manyanet defensen “el bon clima de convivència” a l'escola

(CR) L’Associació de Mares i Pares de l’Escola Manyanet Sant Andreu ha fet públic un comunicat aquest divendres en què demanen ser “curosos, respectuosos i  prudents amb les manifestacions públiques” en relació a la investigació sobre el suïcidi d’una jove del centre. Expressen “consternació davant la pèrdua de l’alumna” i recorden que “els fets desencadenants d’aquest lamentable succés estan sent investigats”.

La col·laboració històrica entre bisbat i administració al Sant Hospital d’Urgell, a la corda fluixa

(CR) El bisbat d’Urgell ha anunciat en un comunicat que els dos sacerdots que formen part del patronat de la Fundació Sant Hospital “es veuen obligats a abandonar la seva participació al Patronat” després que l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, comuniqués un “possible acord” per incloure l’avortament farmacològic dins la cartera de serveis de l’hospital.

Justícia i Pau confia que hi haurà “un testimoni col·lectiu de solidaritat”

(CR) Justícia i Pau Catalunya demana a les autoritats polítiques i sanitàries que “impulsin totes les mesures necessàries de suport i protecció als més afectats, especialment a les persones més vulnerables i les que es troben en situacions d’internament i les sotmeses a privació de llibertat”. És un dels missatges del comunicat que ha publicat aquesta entitat eclesial amb motiu de la pandèmia pel coronavirus.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe