Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 16/12/2016
Galeria d'imatges

(Escola Pia) “Canonitzar un sacerdot que s’havia consagrat del tot i en exclusiva a l’educació dels infants volia dir que l’Església reconeixeria i confirmaria que aquesta dedicació podia portar a la santedat i que educar els infants era una acció bona i lloable, una obra de misericòrdia.” Així parla de Josep Calassanç el responsable de l’Arxiu de l’Escola Pia de Catalunya, Joan Florensa, en un text publicat aquesta setmana a La Plega, la seva publicació periòdica.

L'article dóna els detalls del seu procés de beatificació, fa ara 250 anys, i com es va celebrar una vegada aconseguida. “La notícia de la declaració del papa Climent XIII, que amb el breu Admirabilis sane del 16 de juliol de 1867 proclamava sant al fundador de l’Escola Pia, produí molta alegria. Calia festejar-ho”. Per això, explica Florensa, “cada col·legi organitzà la celebració. Igualada sabem que va rebre de l’Ajuntament la quantitat de 500 rals per a les festes”. 

El mateix autor també ha contextualitzat àmpliament la celebració dels 400 anys de l’Orde. El papa Francesc ha proclamat l’Any Jubilar Calassanci que ha començat el dia 27 de novembre i des de tota la institució s’estan organitzant diferents actes de commemoració d’entre els quals el dia fort serà el 25 de març.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.