Vés al contingut

notícies relacionades

“Hem de remoure els obstacles a la llibertat religiosa dels infants”

(Laura Mor –CR) La teoria de l’article 14 de la Convenció sobre els drets de l’infant de 1989 és clara. Però l’aplicació pràctica no sempre ho és tant i encara s’afronta amb diversitat de criteris. Què implica que els Estats respectin “el dret de l’infant a la llibertat de pensament, de consciència i de religió”? Quin és el rol dels pares a l’hora de garantir la llibertat religiosa dels seus fills i filles?

SED Catalunya aposta per la transformació social a través de l’aprenentatge servei

(SED) Més de 280 joves ja han participat en diferents propostes educatives de SED Catalunya que, gràcies a l’enxarxat de persones i entitats implicades, han contribuït molt positivament en el teixit social que els envolta. L’entitat es consolida com a referent en l’acompanyament de joves a través dels projectes d’aprenentatge servei.

La senzillesa de la joguina és un valor quan es tria regal per als més petits

(Abat Oliba CEU) Quan un nen juga, fa alguna cosa més a entretenir-se. El joc és una de les principals vies a través de les quals adquireixen les competències que han de desenvolupar: emocionals, comunicatives, motrius o de raonament. Bàsicament, "els nens aprenen jugant", afirma la professora de Psicologia del Desenvolupament de la Universitat Abat Oliba CEU, Clara Valls.

La parròquia de Salt obre un grup d’esplai per a infants de 3 a 5 anys

(Laura Mor –CR) Fa temps que es van inventar una mena de guarderia per atendre els petits durant les misses de diumenge. Ara fan un pas més. Aquest mes d’octubre la parròquia de Sant Jaume de Salt ha estrenat esplai per als infants de parvulari. Els que tenen de 3 a 5 anys tenen un grup també el dissabte: Mini Kids. No és gaire habitual que un esplai cobreixi aquesta franja d’edat. Però a Salt defensen que és una aposta segura. 

Un any de Som Cristians

(Lucía Montobbio –CR) Som Cristians és un projecte d’Església domèstica, fundat per famílies cristianes que cerquen transmetre la fe als seus fills. Fa un any que funciona, primer van començar presencialment, a les pregàries organitzades a l’oratori de casa la família Garí-Cano. Amb la pandèmia, però, s’ha posat l’accent en tota l’activitat virtual i això ha fet incrementar de forma exponencial les famílies participants.  

Què fer amb els infants que demanen la comunió sense estar batejats?

(CR) És una situació cada vegada més freqüent: infants que no han estat batejats de petits i que es preparen per celebrar el sagrament de l’eucaristia. I tot i que “pots semblar un problema a resoldre”, des del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC) ho consideren “una gran oportunitat pastoral”. Per això dedicaran el IX Seminari d’Estudi a parlar sobre el catecumenat dels infants.

panoràmica

Veure la fe

podcasts