Vés al contingut

notícies relacionades

“La canonització de Foucauld el farà testimoni universal”

(Glòria Barrete –CR) En ple confinament, al maig del 2020, el papa Francesc aprova l’inici del procés de canonització de Charles de Foucauld (Estrasburg, 1858 - Tamanrasset, 1916). Soldat, explorador, monjo, ermità, pare del desert, Foucauld el diumenge 15 de maig d’enguany serà proclamat Sant de l’Església Catòlica. 

​​​​​​​Romero a Catalunya

(Glòria Barrete –CR) 'San Romero de América', com des de fa anys anomenen a qui va ser l'arquebisbe de San Salvador fins al seu assassinat l'any 1980, rep aquest diumenge 14 d'octubre oficialment aquest títol. Serà a la canonització conjunta amb Pau VI, els sacerdots italians Francesco Spinelli i Vincenzo Romano, la religiosa alemanya Maria Caterina Kasper i l'espanyola Nazaria Ignacia March Mesa.

El papa Pau VI i el papa Francesc

(Claret) Aquest diumenge serà canonitzat el papa Pau VI. Coincidint amb aquesta celebració l’Editorial Claret a la Llibreria Claret va presentar dimarts el llibre Pau VI. Evangeli i alegria del pare Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat. Es tracta d’una obra commemorativa i vol fixar-se en l’actualitat de l’itinerari de Pau VI en relació a la vida actual de l’Església, liderada pel papa Francesc.

Josep Calassanç, “un sacerdot consagrat del tot i en exclusiva a l’educació dels infants”

(Escola Pia) “Canonitzar un sacerdot que s’havia consagrat del tot i en exclusiva a l’educació dels infants volia dir que l’Església reconeixeria i confirmaria que aquesta dedicació podia portar a la santedat i que educar els infants era una acció bona i lloable, una obra de misericòrdia.” Així parla de Josep Calassanç el responsable de l’Arxiu de l’Escola Pia de Catalunya, Joan Florensa, en un text publicat aquesta setmana a 

El papa Francesc declara sant el primer màrtir de la congregació de La Salle

(Glòria Barrete —CR) "Aquests set testimonis que avui han estat canonitzats han combatut amb l'oració la bona batalla de la fe i de l'amor". Aquesta afirmació la feia el papa Francesc aquest diumenge a la celebració de l'Eucaristia amb el ritus de canonització de set nous sants de l'Església.

Es clausura el procés de canonització d'Encarnació Colomina

(Missioneres Filles de la Sagrada Família) La Sala noble del Palau Episcopal de Barcelona acollirà el proper dimarts dia 13 al vespre l'acte de cloenda de la fase diocesana del procés de canonització de Maria Encarnació Colomina i Agustí, cofundadora de les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret. Presidirà l'acte Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, ​​acompanyat del postulador i dels membres del tribunal eclesiàstic format per a aquest procés.

Miserachs: "Torras i Bages s'implica en el catalanisme perquè no caigui en una esfera antireligiosa"

(Jordi Llisterri –CR) Tot procés de canonització necessita qui l'impulsi i alguna persona que es mogui. I el de Josep Torras i Bages va fer un salt gràcies a la dedicació de monsenyor Valentí Miserachs. En poc més d'una dècada va aconseguir el que no s'havia fet en cinquanta anys, que es reconeguessin les virtuts heroiques de Torras i Bages i que fos declarat venerable el 1992. Causes polítiques i una manca d'interès havien tingut aturat el procés iniciat el 1931.

Colomina va ser la primera, però la congregació de Natzaret anima a mirar endavant

(Missioneres de Natzaret) El 27 de novembre de 1916 moria en el Col·legi Mare de Déu dels Àngels de Barcelona, la Serventa de Déu Mare M. Encarnació Colomina, el procés de canonització de la qual està en curs. Avui, la Congregació de Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret que va ajudar a forjar i que la venera com a cofundadora, s'estén pels cinc continents i educa a més de 27.000 alumnes.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts