Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dimarts el Diari de Tarragona publica una curiosa anècdota sobre el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, protagonitzada pel qui va ser abat de Poblet, el pare Maur Esteva. De jove, Puigdemont havia passat alguns estius un dies a Poblet convivint amb la comunitat cistercenca on va conèixer l’abat Esteva, mort ara fa dos anys. L’actual alcalde de Montblanc, Josep Andreu, d’ERC, va conèixer aquesta relació quan va coincidir amb Puigdemont com a Diputat al Parlament.

En el Diari de Tarragona Andreu explica que el 2013 va propiciar una visita de l’abat emèrit a Girona, on els va rebre l’alcalde Puigdemont i van compartir un dinar. De tornada a Poblet, Andreu recorda que l’abat, després d’una llarga estona de silenci, li va dir: “Carles seria un bon president de la Generalitat, no creus?”.

Aquest diumenge, a Twiiter, el diputat i alcalde de Besalú Lluís Guinó, recordava que un tiet de Puigdemont, mossèn Joan Oliveras, va ser rector de Besalú durant molts anys. El nou president també va ser alumne de l’internat del bisbat de Girona a El Collell. Durant els anys d'alcalde de Girona, Puigdemont ha mantingut una relació fluïda amb el bisbe de la ciutat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.