Vés al contingut

notícies relacionades

Sant Jordi, un cristià amb conviccions

(Laura Mor –CR) Avui parlem de l'esforç que està fent una comunitat cristiana perquè una festa nascuda de la societat civil al voltant de la llegenda de sant Jordi, inclogui la dimensió interior i transcendent del personatge històric. En concret, ens fixem en la vila de Montblanc que, des de fa més de trenta anys, organitza la Setmana Medieval de Sant Jordi. Els actes comencen aquest dimarts 23 d'abril i s'allarguen fins diumenge 5 de maig.

El caputxí Eduard Rey, nou president de la Unió de Religiosos de Catalunya

(URC) Els religiosos i les religioses de Catalunya han escollit aquest dimecres fra Eduard Rey nou president de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). Eduard Rey és el provincial dels Caputxins de Catalunya i Balears. El nou president relleva el claretià Màxim Muñoz que ha estat president de l’URC els darrers vuit anys. L’elecció és per a un període de quatre anys.

Els bisbes feliciten el president Torra i demanen “concòrdia” i “diàleg”

(Jordi Llisterri-CR) Els bisbes catalans han felicitat el nou president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, per la seva elecció. La Conferència Episcopal Tarraconense ha fet pública aquesta felicitació en el comunicat de la reunió que han tingut aquesta setmana a Tarragona. Els bisbes desitgen “que en aquests moments especialment delicats governi amb justícia i encert, cercant sempre el bé comú i la concòrdia de tots els catalans, així com el diàleg amb les altres institucions de l’Estat”.

Josep M. Romaguera: “La litúrgia serà significativa si s'integra en la vida i en la societat”

(Laura Mor –CR) “La litúrgia no equival a ritus, sinó a la comunitat dels deixebles de Jesús reunida en el seu nom, que celebra la seva fe i la seva vida”. Així l'entén Josep M. Romaguera i Bach, que és el nou president del CPL, el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona. En aquesta entrevista reivindica la necessitat de connectar la celebració de la fe amb la vida de cada dia.

Les AMPA cristianes: “No estem xuclant recursos de l'escola pública”

(Laura Mor –CR) El proper diumenge 2 d'abril les famílies de l'escola cristiana tenen una cita: la sisena trobada familiar que organitza la Confederació Cristiana d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya. El president d'aquesta xarxa, Josep M. Romagosa, defensa que “la col·laboració público-privada és un model d'èxit” i reivindica “el dret a decidir en relació a les famílies i en relació a l'escola”.

panoràmica

Veure la fe