Vés al contingut

notícies relacionades

S'elimina la limitació d'aforament als actes religiosos

(OAR) Aquesta matinada han entrat en vigor les noves mesures decretades i publicades al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya'. Entre altres mesures, s'elimina el límit d'aforament als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres.

S’elimina la limitació d’aforament als centres de culte

(CR) El Govern de la Generalitat ha anunciat que ja no hi haurà cap restricció en l’aforament als centres de culte. La mesura s’ha acordat en el consell executiu d’aquest dimarts i serà efectiva a partir de divendres. El Govern ha aixecat totes les restriccions que afecten a drets fomentals com a dret a reunió (que ja no serà limitat a 10 persones), a manifestació, o la llibertat religiosa.

L’escola concertada visibilitza el malestar a la plaça Sant Jaume

(Jordi Llisterri –CR) Concentració de protesta unitària de l’escola concertada a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de la seu de la Generalitat. Aquest dilluns a la tarda representants de les famílies, del professorat, dels sindicats i de les entitats titulars s’han manifestat conjuntament per reclamar el desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i fer efectiva la gratuïtat de tota l’escola.

L'arquebisbe i copríncep d’Andorra rep el president Torra

(CR) L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha rebut aquest divendres al matí, al Palau Episcopal, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Tot i que el motiu de la visita era com cap d'Estat d'Andorra, aquesta és la primera trobada formal que el nou president de la Generalitat té amb un membre de l'episcopat català. Torra s'ha desplaçat a la Seu d'Urgell per inaugurat la 29ena. Trobada Empresarial al Pirineu.

Lluís Bonet serà guardonat amb la medalla al mèrit ecumènic

(Direcció General d'Afers Religiosos) Aquest guardó reconeix el treball fet en anys passats i difícils, en favor d’unes relacions respectuoses entre diferents confessions religioses. En el cas concret de Bonet se li reconeix la destacada tasca desenvolupada al barri de Ca n’Anglada com a rector de la parròquia catòlica de Sant Cristòfor i veïna de l’Església evangèlica Bethel. També les seves responsabilitats com a Vicari episcopal de Zona.

Arcadi Oliveres rep al Parlament el Premi ICIP Constructors de Pau

(Parlament) El Parlament ha acollit aquesta tarda l'acte de lliurament de l'edició d'enguany del Premi ICIP Constructors de Pau, que atorga l'Institut Català Internacional per la Pau, a Arcadi Oliveres, "per la seva incansable dedicació i compromís amb la promoció de la pau, la justícia social, els drets humans i el desarmament, des d'una perspectiva universal". L'acte l'ha presidit Josep Costa, vicepresident primer de la cambra.

L'administració no "desvia" diners a l'escola concertada

Nota de les entitats titulars de les escoles concertades: Una actuació legal i objectiva

En relació a la notícia apareguda aquest dimarts al diari El Periódico, segons la qual “la Generalitat va desviar a l’escola concertada 81 milions de guarderies públiques” per a “gairebé la totalitat pressupostada el 2012 i el 2014”, hem d’afirmar el següent:

panoràmica

Veure la fe