Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) El bisbe de Girona Francesc Pardo va dirigir aquest dilluns a Pineda de Mar la darrera de les cinc sessions de formació per a laics que dirigeixen la celebració dominical en absència de prevere o s'hi preparen. Les sessions s'han fet als locals de la parròquia de Santa Maria i han estat organitzades per aquesta parròquia i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona. Hi han participat vint-i-sis persones de parròquies de Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Blanes i Lloret de Mar.

Les anteriors sessions havien estat dirigides pels mossens Joan Naspleda, Jordi Font i Joan Baburés. A la de cloenda, el bisbe va parlar de la missió de l'Església, i ho va fer a partir de diferents preguntes: què oferim? per què? qui? per a qui? com o de quina manera? Va anar repassant els diferents serveis que l'Església ha de dur a terme: el de la Paraula, el de la Litúrgia, el de la Caritat i el d'anar construint la pròpia parròquia, amb els ministeris i serveis necessaris.

Va definir així els responsables de dirigir les celebracions en absència de prevere: "Són aquells laics (cèlibes o casats, religioses o religiosos no clergues, matrimonis) que –en virtut del seu baptisme i de la seva confirmació i nodrits per l'Eucaristia– accepten una funció pastoral encarregada pel bisbe, per la qual han mostrat unes aptituds, i que es comprometen per un temps al servei de l'Evangeli i de l'Església". I va afegir que, els qui exerceixin un ministeri instituït o un servei reconegut, tindran "un nomenament del bisbe diocesà i un document de missió on s'especificaran les característiques del ministeri o servei a realitzar, la seva durada i la seva harmoniosa col·laboració en la pastoral del ministeri ordenat".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.