Vés al contingut

notícies relacionades

L’home orquestra: un lideratge eclesial obsolet

(Laura Mor –CR) A la diòcesi de Solsona fa quatre anys que van detectar una llacuna en la formació dels sacerdots. Una bona part, amb un perfil de sortida del seminari molt limitat a l’àmbit litúrgic i teològic. Però no sempre amb habilitats socials i de lideratge parroquial. Inspirats en un model francès, han obert una línia de capacitació en aquest camp per iniciar tot un canvi cultural.

La inventiva eclesial del confinament no ha de desaparèixer

(CR) Falta perspectiva encara per a una anàlisi reposada i de conjunt. Però les comunitats cristianes veuen l’acompanyament com un valor essencial que han sabut preservar durant la pandèmia i que convindria potenciar de cara al futur. En paral·lel, s’obre el debat de com disposar de recursos virtuals per aprofundir en l’experiència cristiana, sense descuidar el factor humà.

Amistats que sostenen monestirs

(Laura Mor –CR) Fa temps que els laics han entès que necessiten de la vida religiosa. I viceversa. El grup d'Amics i amigues del monestir de Sant Pere de les Puel·les n'és un exemple. Donen suport material a la comunitat de monges benedictines i les ajuden amb la difusió dels actes que organitzen periòdicament. En aquest espai han trobat una espiritualitat que volen cultivar i fer créixer.

Neix l'Associació d'Amics de la Casa del Miracle

(Laura Mor –CR) Volen assegurar la continuïtat del Miracle, crear una xarxa al voltant de la Casa d'Espiritualitat i d'apoderar els laics. El proper diumenge 27 de maig a la tarda es presenta en públic la nova Associació d'Amics de la Casa del Miracle a la sala Gran de l’Ajuntament de Riner.

Robert Schieler, superior general: “A La Salle hi ha una relació horitzontal entre homes i dones laics”

(Laura Mor –CR) El germà Robert Schieler parla d'un model organitzatiu d'Església de tu a tu, i alerta de “la temptació de fer funcionar una organització i oblidar perquè existeix”. És el superior general de La Salle i aquest diumenge i dilluns ha visitat Catalunya. Una breu estada en el marc de la visita pastoral que, fins el 21 d'abril, fa a tot el Districte Arlep. Catalunya Religió l'hem entrevistat als Serveis Centrals La Salle Catalunya, al barri de Sant Gervasi de Barcelona.

Qui són els ministres extraordinaris de la comunió?

(Laura Mor –CR) Sembla cada vegada més urgent reivindicar la seva figura. Són laics i laiques que distribueixen el pa i el vi consagrats a l'eucaristia. Reben el nom de “ministres extraordinaris” perquè el seu rol està supeditat a les situacions en què falla un capellà o un diaca. Però la gran majoria són col·laboradors regulars. La raó? Cada cop hi ha menys ordenacions.

Laics i germans maristes mantenen viva la conversa

(Maristes) A les portes del bicentenari marista i en el camí de preparació del XXII Capítol General, gairebé 60 germans maristes i laics propers a la congregació de diversa procedència, geogràfica i vital es van trobar diumenge a Llinars del Vallès. L'objectiu: debatre sobre la missió compartida i “somiar junts el futur”.

Amoris Laetitia: “La inquietud per engegar nous projectes”

(Laura Mor –CR) Com encara el nou curs la pastoral familiar després de la invitació del papa Francesc a acollir la diversitat? Com la concreta? I quin ha de ser el paper dels laics en aquest acompanyament? El proper dissabte 15 d'octubre la xarxa Laicat XXI proposa una nova sessió matinal titulada 'Amoris Laetitia: i ara què fem?'.

panoràmica

Veure la fe