Vés al contingut
Catalunya Religió

(Delegació de Missions de Lleida) Els nens i nenes de la parròquia d’Artesa de Lleida estan preparant la jornada de la Infància Missionera. Acompanyats dels seus pares i catequistes, participaran en la Fira Missionera que tindrà lloc aquest dissabte a la tarda a l'escola de la Sagrada Família de Lleida.

Per preparar aquesta activitat, van convidar una missionera, la germana Maria Jesús Marco, que va compartir amb ells i els seus pares la seva vida com a missionera a l'Amèrica Llatina durant més de 30 anys. Amb una explicació farcida d’anècdotes, els nens es van poder fer una idea sobre com és la vida d’una missionera. Tot i que va treballar amb comunitats d’Argentina, Brasil i Equador, la germana Maria Jesús va centrar el seu testimoni en l’època que li tocà viure en aquest darrer país.

La trajectòria de Marco ha estat lligada principalment a l’educació dels infants en situacions de risc. Va explicar que ha vist molta misèria i dolor, però que no canviaria la seva vida per res del món. També ha vist l’alegria d’aquells que no tenen res material, però que posen tot el que són al servei dels altres. Aquesta, deia la germana, és la clau de la felicitat: servir als altres i trobar en la seva felicitat, la nostra pròpia.

Els nens i nens d’Artesa han conegut una realitat diferent. També han descobert que no cal ser gran per ajudar els altres. Està clar que encara són petits per ser missioners fora de casa nostra; però ja poden posar en pràctica les actituds d’un missioner: preocupació per les persones properes, la pregària per ells i també per les persones que tenen més lluny, i compartir allò que tenen i són.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.