Vés al contingut

notícies relacionades

Mans Unides: “Permetre que una persona mori de fam és un fracàs per la humanitat”

(Mans Unides) Mans Unides ha presentat aquest dimecres, en una roda de premsa en línia, la seva Campanya anual número 63, ‘La nostra indiferència els condemna a l’oblit’. Durant els pròxims dotze mesos, l'ONG centrarà el seu treball a denunciar com el mur de la indiferència i la desigualtat condemna a l'oblit a milions de persones empobrides i famolenques.

La pobresa es cronifica malgrat que les xifres econòmiques sobreviuen a la pandèmia

(Servei Solidari) La Covid-19 ha fet repuntar els índexs de pobresa a Catalunya: un 26,3% de la població es troba en risc de pobresa o exclusió, 2,7 punts més que el 2019. Pràcticament, s'han doblat les llars amb baixa intensitat de treball, 9,8% el 2020 davant d'un 5,6% el 2019; i la privació material severa, un 6,2% el 2020 davant del 3,1% del 2019.

La Fundació "la Caixa" destina més de 750.000 euros a projectes d'ONG

(Fundació "la Caixa") La Convocatòria de Cooperació Internacional és la nova campanya que ha impulsat la Fundació "la Caixa". L'objectiu és col·laborar amb organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD) espanyoles en projectes desenvolupats en països amb bosses importants de pobresa de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina.

Mans Unides demana reaccionar davant la fam que torna a créixer

(Mans Unides) La missió i compromís de Mans Unides és acabar amb la fam al món, "una xacra inacceptable, contrària a la voluntat de Déu que va crear tot allò que ens envolta pel nostre bé", diuen des de l'ONG. Demanen que cada ésser humà "pugui gaudir d'unes condicions de vida dignes". Un compromís que, avui, és "encara més urgent", asseguren des de Mans Unides.

Càritas Barcelona demana augmentar la prestació per fill a càrrec

(CR/Càritas Barcelona) Les polítiques d’habitatge, d’ingressos mínims i de treball afecten especialment les llars monoparentals. Càritas Barcelona torna a denunciar qüestions estructurals no resoltes. I alerten de les situacions de pobresa en menors de 18 anys.

Càritas Barcelona: “Necessitem un canvi de model social”

(Glòria Barrete –CR) El 13 de març de 2020 la pandèmia de la Covid-19 obligava al confinament domiciliari i al tancament de tots aquells centres que no eren essencials. En pocs dies Càritas Barcelona va notar l’increment exponencial de trucades de milers de persones que necessitaven ajuda per cobrir les necessitats bàsiques. Què podien fer amb les seves seus tancades? Van decidir obrir un call center per poder atendre totes les trucades i fer-ho des de casa. Una resposta d’urgència que se suma a les moltes que l’entitat eclesial continua oferint un any més tard.

"Sense perspectiva de gènere, la comprensió de la pobresa és insuficient"

(Universitat Abat Oliba CEU) Per entendre la pobresa i actuar eficaçment sobre les seves causes cal aplicar necessàriament la perspectiva de gènere. Si no es fa així, es corre el risc d'adoptar una visió merament descriptiva del problema i incórrer en polítiques públiques que no actuen sobre un factor principal de la pobresa de les nostres societats.  

“La crisi és una oportunitat per canviar el model econòmic i social”

(Fundació Pere Tarrés) Segons les estadístiques, el 30% dels infants espanyols es troben en una situació de pobresa i “el desplegament de l’Ingrés Mínim Vital farà disminuir la pobresa infantil”, ha assegurat Ignacio Álvarez, secretari d’Estats de Drets Socials del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 a la 74a edició del Fòrum Social Pere Tarrés.

panoràmica

Veure la fe