Vés al contingut

notícies relacionades

Mans Unides demana reaccionar davant la fam que torna a créixer

(Mans Unides) La missió i compromís de Mans Unides és acabar amb la fam al món, "una xacra inacceptable, contrària a la voluntat de Déu que va crear tot allò que ens envolta pel nostre bé", diuen des de l'ONG. Demanen que cada ésser humà "pugui gaudir d'unes condicions de vida dignes". Un compromís que, avui, és "encara més urgent", asseguren des de Mans Unides.

Càritas Barcelona: “Necessitem un canvi de model social”

(Glòria Barrete –CR) El 13 de març de 2020 la pandèmia de la Covid-19 obligava al confinament domiciliari i al tancament de tots aquells centres que no eren essencials. En pocs dies Càritas Barcelona va notar l’increment exponencial de trucades de milers de persones que necessitaven ajuda per cobrir les necessitats bàsiques. Què podien fer amb les seves seus tancades? Van decidir obrir un call center per poder atendre totes les trucades i fer-ho des de casa. Una resposta d’urgència que se suma a les moltes que l’entitat eclesial continua oferint un any més tard.

"Sense perspectiva de gènere, la comprensió de la pobresa és insuficient"

(Universitat Abat Oliba CEU) Per entendre la pobresa i actuar eficaçment sobre les seves causes cal aplicar necessàriament la perspectiva de gènere. Si no es fa així, es corre el risc d'adoptar una visió merament descriptiva del problema i incórrer en polítiques públiques que no actuen sobre un factor principal de la pobresa de les nostres societats.

panoràmica

Veure la fe