Vés al contingut

notícies relacionades

Bisbe Benavent: “A Tortosa no hi ha faccions sacerdotals”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Tortosa) Tortosa és un bisbat que a molts els queda lluny. Al sud. Dos terços del territori del bisbat a Catalunya i un terç al País Valencià i vertebrat per l’Ebre. Una diòcesi on sembla que mai no passa res. Però els darrers anys d’allà han sortit tres bisbes catalans i passant per Tortosa en poc temps han arribat a Barcelona dos cardenals arquebisbes. Enrique Benavent va ser nomenat bisbe de Tortosa el 2013, després de vuit anys com a bisbe auxiliar de la seva diòcesi natal, València.

Els bisbes parlen de la Jornada Mundial de les Missions

(GIEC) Aquest diumenge l’Església celebra la Jornada Mundial de les Missions, coneguda també com a Domund, organitzada per les Obres Missionals Pontifícies, la institució de la Santa Seu encarregada de buscar mitjans per impulsar l’activitat missionera de l’Església.

L'arquebisbe Pujol visita una missió a la R.D. del Congo

Del 10 al 14 de maig l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, acompanyat d’un grup de persones de l’arxidiòcesi, ha estat a la República Democràtica del Congo per a conèixer la tasca de la missionera diocesana Isabel Correig, concretament un nou projecte que està impulsant d’atenció sanitària a pacients indigents de l’Hospital Mama-Yemo de Kinshasa.

Assumpció Ciuraneta, 27 anys en la missió

(Bisbat de Tortosa) La missionera Assumpció Ciuraneta Estadella, Carmelita Teresiana, nascuda a Palma d’Ebre fa 78 anys, ha hagut que tornar a la seva terra per motius de salut. Tornada a la diòcesis, ens adreça un petit resum dels seus 27 anys viscuts a Filipines.

Josep Maria Abella: “La universalitat no et dispensa mai d'inculturar-te”

(Jordi Llisterri-CR) Si hi ha un català amb una visió universal de l’Església, aquest és Josep Maria Abella. Lleidatà, amb poc més de vint anys va anar a com a missioner claretià al Japó. El 1991, després de gairebé vint anys inserit en la cultural oriental, va tornar a Europa quan va ser elegit membre de l’equip general dels Claretians. I el 2003 va ser escollit superior general, fins aquest estiu que finalitzats els dos mandats torna a casa seva, al Japó.

"La funció principal d'Enllaç Solidari no és recollir diners, sinó conscienciar de la dimensió missionera que té tot cristià"

(Glòria Barrete –CR) L'any 1850 Sant Antoni Maria Claret –el Pare Claret– és consagrat com a arquebisbe de Cuba, en una època en què l'esclavatge allà encara era ben viu. Comença per a ell una etapa de forta evangelització basada en la Paraula de Déu, i també d'un gran esforç i sensibilització per la promoció social creant granges escola per a infants desemparats, caixes d'estalvis i monts de pietat amb marcat caràcter social. En aquesta etapa a Cuba el Pare Claret uneix la promoció humana i la promoció social amb l'evangelització.

panoràmica

Veure la fe