Vés al contingut
Catalunya Religió
cpl-antoni-matabosch-pelegrinatge-ecumenic
Fotografia: CPL.

ANNA GUIMERÀ –CR El pelegrinatge ecumènic. Del vaticà II als nostres dies és el nou llibre del capellà, teòleg i professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, Antoni Matabosch. Una síntesi sobre l’evolució de l’ecumenisme que es presenta aquest dijous 13 d’abril al Seminari Conciliar de Barcelona.

El llibre, editat per CPL i que es divideix en sis capítols, se centra en l’evolució de les aportacions a l’ecumenisme del Consell Mundial d’Esglésies i de l’Església Catòlica, des del Concili Vaticà II a l’actualitat. L’obra defineix en la introducció l’ecumenisme, però també relata les perspectives ecumèniques de cara el futur.

La nova publicació de Matabosch té la intenció d’explicar “com l’ecumenisme és essencial per a la fe cristiana”, afirma l’autor. Matabosch defineix l’ecumenisme com un “pelegrinatge a la recerca de la unitat de la religió cristiana”. “És un dels manaments de crist, hem d’estar units”, hi afegeix.

França, Alemanya o Estats Units són exemples de països que han anat progressant en la unió i convivència dels cristians. En canvi, a Catalunya és un tema que, segons Matabosch, segueix costant: “Aquí no té tanta força l’ecumenisme perquè no se li ha donat tanta importància”.

“En aquests últims 60 anys L'ECUMENISME ha avançat més que en els 1.500 anteriors”

Tot i això, l’autor destaca que Catalunya té l’oportunitat de donar-li una empenta a l’ecumenisme: “Els últims 40 anys hi ha hagut un gran creixement d’altres cristians no catòlics al nostre país, això ens ha donat l’oportunitat de treballar-ho”. Molt d’aquest creixement ha estat causat per migracions, i la llengua ha dificultat en molts casos la unitat de les celebracions.

A nivell global, l’autor segueix destacant la importància que té tot el treball fet des dels últims anys: “En aquests últims 60 anys s’ha avançat més que en els 1.500 anteriors en el que hi ha hagut baralles o separacions”. Matabosch afirma que “s’ha treballat molt per anar a favor de la unitat”.

Un treball ingent que ara Antoni Matabosch recull en un llibre divulgatiu, que servirà, explica, “perquè més gent pugui entendre quin servei té l’ecumenisme”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.