Vés al contingut

notícies relacionades

El moviment ecumènic, una cursa de fons

(Laura Mor –CR) Com una mena de corredor de fons de l’ecumenisme. Així presenten Antoni Matabosch en el pròleg del seu darrer llibre, que es presenta aquest dijous a la Facultat de Teologia de Catalunya. Publicat en castellà a la col·lecció Universalia de Sant Pacià Books, porta per títol El Consejo Mundial de Iglesias.

Fratelli Tutti: els valors republicans de germanor i solidaritat per bastir el diàleg

(Omar Noumri i Oriol Junqueras –CR) En llengua àrab, el terme ‘bàsmala’ fa referència a la fórmula que encapçala totes les sures de l’Alcorà (llevat de la novena) i que diu així: “En nom de Déu (Bi-ismi-lahi), el clement (Rahmani), el misericordiós (Rahim)”. Els cristians àrabs fan servir la mateixa fórmula de la ‘bàsmala’, per referir-se a la invocació “en el nom del Pare (Bi-ismi-l-ab) i del Fill (wa al-ibn) i de l’Esperit Sant (wa ruh al-quds) ”, que inicia l’eucaristia.

El Papa a l’Iraq: des d’Abraham per reconèixer-se com a germans

(Andrea Tornielli –Vatican News) Francesc inicia el viatge més difícil i important del seu pontificat: la proximitat amb els cristians, el suport a la reconstrucció del país devastat per les guerres i el terrorisme, una mà estesa als germans musulmans. El somni de Joan Pau II es fa realitat. Els cristians iraquians feia vint-i-dos anys que esperaven el Papa.

Quines Esglésies cristianes hi ha al món?

(CR) La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians finalitza aquest dilluns 25 de gener. Del 18 al 25 de gener l’Església celebra a l’hemisferi nord aquesta iniciativa que enguany ha portat per lema ‘Manteniu-vos en el meu amor i donareu molt de fruit’.

Hilari Raguer: “Som humans i amb la pregària necessitem demanar”

(Laura Mor –CR/Montserrat) El vespre de dijous 12 de març Catalunya Religió va decidir que la redacció treballaríem des de casa. Unes hores abans, al matí, vam visitar el monjo benedictí Hilari Raguer al monestir de Montserrat. Una conversa tranquil·la sobre la vocació religiosa i el sentit de la pregària per als cristians. Raguer explica també la relació entre el compromís irrevocable i la llibertat positiva.

36 centres d’esplai a la Sagrada Família amb la Nit dels animadors de la fe

(Fundació Pere Tarrés) Joves i monitors i monitores del centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés es van reunir divendres a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, amb motiu d’una nova edició de la Nit dels animadors i animadores de la fe.

Jesús Ballaz formula 100 preguntes freqüents sobre el cristianisme

(Laura Mor –CR) L'escriptor i educador Jesús Ballaz està preocupat per la transmissió de la fe i busca aliances. Sent l'impuls de compartir la vivència positiva que l'ha configurat com a cristià. I reconeix un buit d'experiència religiosa en les noves generacions. Pensant en els seus quatre nets ha escrit La música de la fe, d'Editorial Claret. El subtítol del llibre defineix l'objectiu: “Que no deje de sonar”.

Cristians de pobles i comarques: “Ser plurals és estar vius”

(Maribel Pou –MCPCC/Sant Sadurní d’Anoia) “Posseir conviccions fermes no és pas un obstacle per al diàleg, sinó més aviat una condició necessària per tirar-lo endavant”. Són paraules del teòleg peruà Gustavo Gutiérrez que han ressonat aquest diumenge en l’obertura de la 48a Jornada Nacional del Moviment de Cristians de Pobles i Comarques de Catalunya (MCPCC), celebrada al Penedès.

panoràmica

Veure la fe