Vés al contingut

notícies relacionades

bisbat-solsona

El curs d'iconografia del Santuari de Lord esdevé "una experiència ecumènica"

Bisbat de Solsona | El Santuari de Lord de Sant Llorenç de Morunys ha acollit un curs d'iconografia conduït pel mestre romanès de l'església ortodoxa Neculai Saftiu. Una formació amb la intenció de crear "una experiència ecumènica" vinculada al vessant artístic i espiritual alhora. Al curs ha tingut lloc del 25 al 29 de juliol i hi han participat sis persones de diferents punts de Catalunya.
bisbes-lleida-solsona-2

Els bisbes de Lleida i Solsona, nous responsables de Catalonia Sacra i Ecumenisme

GIEC | Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), reunits els dies 18, 19 i 20 de juliol a Salardú, han elegit Salvador Giménez, bisbe de Lleida, com a nou bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS). Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya també han escollit Francesc Conesa, bisbe de Solsona, com a encarregat de les reunions dels delegats diocesans d'ecumenisme i relacions interreligioses de Catalunya.

Catalunya celebrarà l'amistat amb Taizé el mes de maig

(SIJ/Taizé-Catalunya 2015) Les delegacions diocesanes de pastoral juvenil, i diferents grup de persones properes a la comunitat de Taizé, es volen unir als actes commemoratius que organitza la comunitat ecumènica de Taizé al llarg de l’any 2015 amb motiu del centenari del naixement del germà Roger i del 75è aniversari de la seva arribada al poblet de Taizé (França) l’agost de 1940.

Francesc vol la "comunió plena" amb els ortodoxos

(Antoni Matabosch) La visita del papa Francesc a Turquia ha generat una gran noticia: la seva ferma voluntat d’arribar a una "comunió plena" entre l’església catòlica i la ortodoxa. No es tracta pas d’una OPA, absorció o submissió, sinó d’una fusió entre iguals.

Antoni Matabosch: “S’ha fet poc diàleg teològic entre religions”

(Jordi Llisterri –CR) Aquest dimecres el teòleg Antoni Matabosch farà la lliçó inaugural del curs de la Fundació Joan Maragall. Parlarà d’un tema que coneix a fons, sobretot perquè l’ha viscut personalment: “Del diàleg ecumènic al diàleg interreligiós”. Expert en el diàleg entre les confessions cristianes, els darrers anys ha ampliat la seva tasca en l’àmbit del diàleg interreligiós.

Francesc posa el papat al servei de l’ecumenisme en la trobada al Sant Sepulcre

(CR) Rellevant trobada entre el papa Francesc i el patriarca ecumènic de Constantinoble, Bartomeu I. A la basílica del Sant Sepulcre de Jerusalem han recordat amb una pregària conjunta la històrica trobada de fa 50 anys entre els seus antecessors, Pau VI i Atenàgoras. Els dos han expressat clarament la voluntat de caminar cap a la unitat dels cristians.

Joan Botam: “Les esglésies lliures són llevat de transformació”

(Direcció General d'Afers Religiosos) "Actualment al Vaticà no hi ha res que d’una o altra manera no porti el segell de l’ecumenisme". En una entrevista publicada en el darrer butlletí de la Direcció General d'Afers Religiosos, el caputxí Joan Botam valora, entre d

Les Terres de l'Ebre, un símbol ecumènic

(David Casals –CR) El Centre Ecumènic de Catalunya va celebrar una trobada a Alcanar, a les Terres de l'Ebre, a finals d'octubre. No és una elecció casual, segons explica a Catalunya Religió el caputxí Joan Botam, un dels fundadors d'aquesta institució que defensa des de 1984 el diàleg entre catòlics, protestants i ortodoxos. Les Terres de l'Ebre són testimoni viu de la història del cristianisme a Catalunya, sobretot, de la repressió que al segle XVI van patir els primers luterans de Catalunya.

panoràmica

Veure la fe