Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 5/07/2021
Galeria d'imatges

(ACG) ‘Trobar-se i trobar l’altre’ ha estat el lema de la Trobada General de l’ACG que s’ha celebrat aquest diumenge a la parròquia de Sant Pacià de Barcelona. Hi han participat persones provinents de parròquies de Santa Coloma, Poble-Sec, Sant Pau del Camp, Santa Maria del Mar, Sant Pacià, els Dolors, Sant Mateu, Sant Andreu i Crist Rei.

A causa de la pandèmia, l’ACG no havia pogut realitzar de forma presencial la seva Trobada General, i d’aquí l’alegria i el desig de retrobar-se de nou. El bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo ha participat a la trobada i ha presidit l’eucaristia.

La trobada, breu i realitzada en el gran pati de la parròquia, ha traçat un recorregut pels diferents àmbits de la “cultura de l’encontre”: migració i acolliment; la cura de la casa comuna; la gent gran –“cultura del descart”–; reconèixer les emocions viscudes en temps de pandèmia; conèixer el nostre grup; preparar l’Eucaristia; i la parròquia al servei dels pobres com apunta el Pla Pastoral de la diòcesi de Barcelona. Tots els tallers han estat animats per membres d’ACG i de les parròquies participants.

Els assistents s’han organitzat en grups que barrejaven infants, joves i adults de les diferents parròquies. De forma àgil han anat passant pels tallers, reflexionant sobre els diferents àmbits i preparant l’Eucaristia. L’Eucaristia ha estat un moment de donar gràcies a Déu pel retrobament. I també d’adonar-se –com han recordat les lectures i el bisbe Sergi Gordo a l’homilia– que “la gràcia del Senyor” els fa possible ser testimonis de Crist en el món, malgrat les febleses de cadascú. I també han experimentat el fet de sentir-se responsables de construir un Església, unes parròquies més en sortida i més fraternes.

L’ACG associa el laïcat parroquial en tres sectors, infants, joves i adults. Com va dir el papa Francesc amb motiu dels 150 anys del moviment “el carisma de l‘AC és el de la mateixa Església encarnada en l’avui i l’aquí de cada església diocesana que discerneix en contemplació i mirada atenta la vida del seu poble i cerca renovats camins d’evangelització i de missió des de les diferents realitats parroquials”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.