Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 27/04/2014

(Bisbat d'Urgell) L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, ha concelebrat aquest diumenge al matí la missa de canonització dels nous sants, els papes Joan XXIII i Joan Pau II, presidida pel papa Francesc i a la qual hi ha assistit el papa emèrit Benet XVI, a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, coincidint amb el II Diumenge de Pasqua.

Vives ha destacat el clima d’emoció intensa que s’ha viscut a la plaça durant la cerimònia, per la proximitat de les dues personalitats canonitzades amb la major part de les persones presents i per la importància del seu magisteri. En aquest sentit, l’arquebisbe d’Urgell ha volgut recordar que va ser Joan Pau II qui el va elegir primer bisbe auxiliar i després bisbe d’Urgell.

L'arquebisbe ha assenyalat sobre els dos papes que, “els dos estigueren vinculats al Principat d'Andorra, perquè els seus retrats estigueren a la Sala del Consell General, per sobre dels retrats dels dos Coprínceps, i perquè iniciaren el Concili Vaticà II (1962-65) i col·laboraren a la seva aplicació, un Concili que significà una nova manera de relacionar-se l'Església i els eclesiàstics amb els Estats i les societats democràtiques, que féu possible l'evolució d'Andorra vers un Estat constitucional democràtic, on els Coprínceps –especialment l'episcopal- renunciaven a moltes prerrogatives. Són dos Papes que molts de nosaltres hem conegut i admirat, que a pesar dels seus límits que tenien com tota persona humana, i alhora amb una vida santa i abnegada, van ser uns gegants d'humanitat”. 

Aquí podeu llegir també un article de l'arquebisbe Joan-Enric Vives sobre les canonitzacions d'aquest diumenge.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.