Vés al contingut

notícies relacionades

vida-consagrada-urc

Com és la vida consagrada pels religiosos joves d'avui?

URC | L'Església celebra aquest divendres 2 de febrer la 28a Jornada Mundial de la Vida Consagrada. Des de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), conviden els religiosos i religioses a celebrar-ho a les respectives diòcesis catalanes que han organitzat diferents actes amb motiu d’aquesta festa, enguany encapçalada pel lema 'Aquí estic Senyor, facis la teva voluntat'.

Els “camins de futur” centren la trobada de superiores i abadesses catalanes

(URC) El grup Anawin, format per superiores i abadesses representants de les congregacions religioses femenines de Catalunya que formen part de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), s'ha trobat aquest dilluns a la casa general de les Religioses dels Sagrats Cors a Valldoreix. En la trobada, les religioses han parlat sobre “el present de la família religiosa” i “els camins de futur que estem perfilant”, ha explicat Maria Dolors Bosch.

Religiosos demanen deixar enrere la lògica de bàndols

(URC/CR) Després de mesos en què les mesures sanitàries no ho han permès, la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) ha celebrat presencialment la seva assemblea general. En aquesta 82a convocatòria, que ha tingut lloc a Salesianes – Torre Gironella de Barcelona, els principals mandataris d’instituts religiosos i de vida consagrada a Catalunya s’han trobat amb l’acompanyament del bisbe de Vic, Romà Casanova.

Els abats i provincials es reuneixen a Montserrat

(URC) Aquest mes de juny s’ha celebrat la 135a reunió d’Abats i Provincials (RAP). Ha estat la primera trobada en format presencial que el grup ha pogut fer després d’aquest temps de pandèmia. El passats mesos de novembre i juny es van reunir, però, de manera telemàtica. L’Abadia de Montserrat va ser el punt de trobada d’aquesta reunió, la qual es va fer seguint en tot moment les mesures de seguretat requerides pel PROCICAT.

Veure la fe