Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Lleida) Tres entitats de Lleida, Creu Roja, Arrels Sant Ignasi i Càritas Diocesana de Lleida, que tenen l’objectiu d’atendre a les persones en situació de vulnerabilitat i exclusió i membres de la Plataforma Fruita amb Justícia Social s’uneixen per poder acollir d’una manera senzilla a les persones que arriben a la ciutat per la campanya de la fruita a l’espera que el projecte de temporers s’iniciï com cada any.

Davant la situació d’excepció que s’està vivint, les tres entitats col·laboraran per poder oferir una resposta d’hospitalitat que complementi el que l’Ajuntament de Lleida portarà a terme a partir de l’1 de juny. Esperen poder comptar amb la col·laboració d’altres entitats i agents socials.

Persones tècniques i voluntàries d'Arrels Sant Ignasi, Creu Roja i Càritas han obert un espai temporal amb capacitat per 10 persones on se’ls ofereix un lloc on poder pernoctar. Les persones podran dutxar-se, prendre un refrigeri calent i dormir així com disposar d’una consigna per deixar les seves pertinences

Arrels Sant Ignasi ofereix un espai que ha habilitat en els locals parroquials, a més de dos tècnics, un que coordinarà l’allotjament així com un vetllador per les pernoctacions. Per la seva banda, Càritas Diocesana farà les filiacions que donen accés al servei, la bugaderia i aportarà un mediador. Creu Roja aporta el 'kit' de descans, el kit d’higiene personal, aliments pel sopar així com voluntariat per la gestió de l’allotjament.

A més de l’equip de voluntariat que hi participarà de totes les entitats i membres de la Plataforma informen dels drets que tenen les persones treballadores del camp.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.