Vés al contingut

notícies relacionades

Entitats cristianes de Lleida denuncien el laberint burocràtic que pateixen les persones sense llar

(CR) Les entitats cristianes que treballen a Lleida amb persones sense llar han sortit al carrer aquest dijous a la plaça la Paeria de Lleida per denunciar el laberint burocràtic i digital que pateix el col·lectiu. Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida, Fundació Jericó, Les Llars del Seminari i Sant Joan de Déu Terres de Lleida diuen “prou” i alerten de la contradicció que implica “un sistema de protecció social que no protegeix”. A més, alerten que cada vegada hi ha més joves en aquesta situació. 

Augmenta el sensellarisme i l’habitatge insegur a Lleida

(Arrels Sant Ignasi) L’entitat social dels jesuïtes a Lleida, Arrels Sant Ignasi, presenta la seva memòria d’activitats del 2020 davant del recent creat Consell d’Amics d’Arrels, un òrgan de consulta, que pretén aplegar a totes les persones que han format part del patronat de la Fundació i aprofitar el seu talent humà per ajudar l’entitat a estudiar les causes d’exclusió i incidir políticament per la millora de la vida de les persones que acollim i acompanyem.

Arrels Sant Ignasi crea el “Consell d’Amics”

(CR) Arrels Sant Ignasi (ASI), entitat jesuïta que treballa en favor de les persones sense llar a Lleida, ha presentat el Consell d’Amics ASI. Amb la creació d’aquest òrgan, l’entitat vol “aprofitar el talent humà” de moltes persones que s’han vinculat a l’entitat per tal d’estudiar críticament les causes que generen exclusió i les vies per posar-hi solució.

Marta Trepat a la gent gran: “Més escoltar i menys batalletes”

(Laura Mor –CR) “Com a psicòloga portes la impotència agafada d’una mà i la paciència agafada de l’altra”. Així defineix la seva vocació Marta Trepat. Fer camí amb els altres. Conscient de “la impotència de no poder fer més” i sense abandonar “la paciència de no donar-se mai per vençut”. Persona sensible i entusiasta, contagia alegria sense deixar de tocar de peus a terra. Psicòloga jubilada, ha acumulat molta experiència i no dubta a posar-la al servei de la comunitat.

Arrels Sant Ignasi denuncia que “no tenir casa mata”

(CR/Arrels Sant Ignasi) “Que les administracions executin un pla global per evitar que hi hagi persones dormint als nostres carrers de Lleida”. És una de les peticions del manifest que aquest dijous ha fet públic Arrels Sant Ignasi. Denuncien que a Lleida hi ha 872 persones sense llar gairebé un 20% més que l’any passat, de les quals 80 sense sostre. I alerten que durant la pandèmia han crescut les persones en habitatge insegur.

Lleida reclama un model d’acollida integral per als temporers

(Bisbat de Lleida) Un any més, Arrels Sant Ignasi i Càritas Diocesana de Lleida han participat en la campanya de temporers de la ciutat de Lleida als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida. Enguany la implicació de les entitats ha estat en la gestió de l’acollida i en el servei de menjador.

Arrels Sant Ignasi insta a l’Ajuntament de Lleida a un lideratge davant l’exclusió social

(Arrels Sant Ignasi-CR) Aquest dilluns Arrels Sant Ignasi  ha rebut la visita de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb Sandra Castro, regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes i Mariama Sall, futura regidora de les Polítiques per als Drets Socials, tots ells acompanyats de la directora, Rosa Majoral i el president de la fundació, Roger Torres.

panoràmica

Veure la fe