Vés al contingut

notícies relacionades

“Les dones són les que més pateixen les situacions de sensellarisme”

(Càritas Barcelona) Gairebé la meitat de famílies en situació de sensellar de Barcelona estan a càrrec d'una mare sola amb fills. Així ho detallen les conclusions de l'informe 'Recerca sobre famílies en situació de sensellarisme a Barcelona'. S'han presentat aquest divendres al matí a la Farinera de Clot on s'ha organitzat la Jornada 'Famílies i sensellarisme: realitat invisible'.

“Tramitar i aprovar un text per erradicar el sensellarisme crònic és un deure moral inajornable”

(Glòria Barrete –CR) El món acadèmic i les entitats socials que treballen i defensen els drets de les persones sense llar han presentat aquest dimarts al matí una proposta de llei per fer front i erradicar el sensellarisme a Catalunya. L’objectiu, regular per llei les actuacions i els serveis que les administracions públiques haurien de portar a terme al territori català per garantir els drets de les persones sense llar i per erradicar la situació.

Càritas Barcelona demana fer front a les causes estructurals del sensellarisme

(XAPSLL) Una seixantena de persones s’han concentrat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar les continuades dificultats que tenen les persones en situació de sensellar a l’hora d’accedir a una vida digna. La manifestació ha estat convocada per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL) que agrupa entitats com Càritas Diocesana de Barcelona.

Augmenta el sensellarisme i l’habitatge insegur a Lleida

(Arrels Sant Ignasi) L’entitat social dels jesuïtes a Lleida, Arrels Sant Ignasi, presenta la seva memòria d’activitats del 2020 davant del recent creat Consell d’Amics d’Arrels, un òrgan de consulta, que pretén aplegar a totes les persones que han format part del patronat de la Fundació i aprofitar el seu talent humà per ajudar l’entitat a estudiar les causes d’exclusió i incidir políticament per la millora de la vida de les persones que acollim i acompanyem.

La vida des del carrer

(Xavier Memba –CR) Una de les frases més celebrades –i també controvertida– durant el procés viscut en els darrers anys a Catalunya ha estat i és, sens dubte, “els carrers seran sempre nostres!”. La frase en qüestió té un marcat caràcter polític, però també es pot entendre en clau social com una expressió d’unitat, un clam de solidaritat i una crida a l’acció popular.

panoràmica

Veure la fe