Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salvador Pié) La subvenció de la Generalitat de 480.000 euros per obres de restauració a la Basílica de Santa Maria del Mar durant 2020-2023, forma part del nou Conveni entre el Departament de Cultura i Santa Maria del Mar d'enguany 2020. Està en continuïtat amb el Conveni signat per primer cop el 3 de novembre del 2006, essent-ne rector mossèn Albert Taulé, en el temps en que governava el tripartit a la Generalitat, havent-se actualizat quatre cops pels diversos governs posteriors (6.XI.2009; 26.XI.2010; 11.VI.2013; 27.XI.2014), de tal manera que tots els governs de la Generalitat de divers signe polític que per ara hem tingut a Catalunya, han promogut aquest Conveni. No cal dir que és un bon signe aquesta continuïtat en la valoració cultural, artística i religiosa de Santa Maria del Mar al marge del seu signe polític.

Aquest Conveni a més comporta, tal com ja es feia en l'anterior, que també la nostra parròquia de Santa Maria del Mar hagi d'aportar la mateixa quantitat de 480.000 euros, durant els quatre anys de durada del Conveni (120.000 euros cada any). En aquest sentit esperem que progressivament es vagin normalitzant les visites culturals i artístiques de la nostra Basílica perquè pugui ésser possible aquesta nostra aportació al Conveni. No puc negar, però, l'alegria unida a la responsabilitat que comporta aquesta subvenció de cara a les obres de restauració, donat que la nostra Basílica té diversos punts molt "perillosos" en les crugies, fruit encara del gran incendi d'onze dies que sofrí l'any 1936 -sembla que el més gran de tot Espanya!-. De fet la crugia 2 Nord que estava en situació més "perillosa" per la caiguda de pedres l'hem arrenjat urgentment enguany (abans i després de l'estat d'alerta per la pandèmia), ja que no podiem esperar el nou Conveni. 

Esperem que tot aquest esforç ajudi a la consolidació de la nostra Basílica -reconeguda actualment com l'interior gòtic entre els millors del món!- I alhora poguem continuar amb il·lusió creant i dinamitzant una comunitat parroquial viva amb un número notable d'infants i joves filipins i llatinoamericans, així com de gent més aviat més gran provinent de les nostres terres. Unit a unes significatives celebracions dominicals (12: "Missa Major Internacional"; 19:30: "Misa vespertina" amb llatinomericans) i amb una empenta en construir un laïcat viu per mitjà de l'Acció Catòlica General (4 grups d'infants/ 2 de pre-adolescents i joves/ 1 d'adults), reforçant la presència en el barri i les seves necessitats amb Càritas i vetllant per una bona i atenta preparació del casament pel nuvis.
 

Dr. Salvador Pié és rector de Santa Maria del Mar