Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 24/02/2021

(Fundació Pere Tarrés) Amb l’arribada de la pandèmia pel Covid-19, els serveis de la Fundació Pere Tarrés van haver d’adaptar-se a un nou context singular i completament desconegut per a l’entitat. D’aquesta manera, es van haver de reformular les activitats de lleure per seguir els protocols higiènics i sanitaris decretats per les autoritats. Per la seva part, les formacions, tant les referents als cursos de lleure com les de classes de graus, màsters i postgraus de la Facultat Pere Tarrés-URL, van haver de redissenyar-se per un nou format virtual. Serveis com el donat a escoles bressol i als menjadors dels centres educatius també s’han vist afectats per l’arribada la pandèmia. Tot i això, els resultats de les enquestes de satisfacció dels serveis de la Fundació Pere Tarrés per 2020 han estat molt positius i, en alguns casos, han revelat un nivell de satisfacció superior al d’anys anteriors.

Les activitats reben molt bones valoracions

Destaca la valoració de les famílies que han gaudit del Servei de Colònies de Vacances de la Fundació Pere Tarrés. Aquí les colònies d’estiu han rebut una valoració molt satisfactòria que ha passat de 8,7, el 2019, a 9,2, en 2020. El primer trimestre de l’Alberg Pere Tarrés –ja que només va mantenir actiu el servei fins març– també ha rebut una molt bona qualificació, augmentant tant la satisfacció individual com de grup i situant el còmput global en 9,1 en 2020, superant els 7,6 de 2019.

Pel que fa a la secció de Programes Educatius i Socials que són els encarregats de gestionar els serveis de menjadors de les escoles, extraescolars i les colònies i casals escolars, les valoracions globals per 2020 han estat molt satisfactòries i similars a les rebudes en 2019. Destaca el servei de Petita Infància, que fa referència a la gestió del projecte pedagògic de les escoles bressol i al servei menjador, que ha rebut una qualificació de 9,6 en 2020, superior als 9,2 de 2019. Pel que fa als casals d’estiu malgrat les limitacions i restriccions per la pandèmia també han estat molt ben valorats.

El segell educatiu de la Fundació Pere Tarrés, garantia de qualitat

En el cas de la Facultat d’Educació Social i Treball Pere Tarrés-URL, ha incrementat la satisfacció dels màsters i postgraus, on la valoració global ha passat de 8,4 a 9,1, o en el Programa Universitari per a Gent Gran (PUGG), que ha rebut una valoració de 9,6, dos punts per sobre de la rebuda el 2019 (9,4). Pel que fa al grau en Educació Social y el grau en Treball Social, en tots dos casos mantenen la seva valoració en 8,1.

Pel que fa al servei de formació de la secció de Formació, Consultoria i Estudis, les valoracions globals són molt satisfactòries, amb un 8,7 en el programa d’e-learning, per exemple, i un 8,5 per als cursos de monitors/es i directors/es de lleure. Aquestes xifres són molt similars a les assolides al llarg de 2019. Pel que fa al departament de Consultoria i Estudis, tot i que només s’han avaluat tres projectes al llarg de 2020, la valoració global ha passat de 7 a 9, el que suposa un índex de satisfacció molt elevat.

Els centres socioeducatius, amb un grau de satisfacció molt alt

Per últim, la valoració de la Xarxa de Centres Socioeducatius ha registrat un increment de la valoració global mitjana respecte 2019. A la pregunta concreta de valoració global de la XaCS per part dels centres, la puntuació obtinguda ha estat de 9, mig punt per sobre de 2019, que va ser de 8,5.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.