Vés al contingut

notícies relacionades

Incendi-pont-vilomara

El lleure educatiu demana acompanyament en la gestió dels incendis

(CR) L'alt risc d'incendis i el pla de prevenció establert per la Generalitat de Catalunya aquest divendres han afectat ja a 154 activitats de lleure del país. Això ha implicat rutes, campaments i camps de treball suspesos o bé traslladats en algun nucli habitat. Davant d'aquesta situació, el Moviment de Centres d'Esplais Cristians de Catalunya (MCECC) té clar que es tracta de mesures que s'adapten al context i a la situació del moment, però denuncia que aquest treball preventiu s'hauria pogut dur a terme durant les setmanes prèvies entre les federacions i la Generalitat.

Francesc Pardo, el bisbe que ha acompanyat els esplais cristians

(Josep Oriol Pujol –CR) Des de la seva ordenació sacerdotal el bisbe Francesc Pardo va estar abocat a la pastoral de parròquia i amb aquesta, als infants i joves. Els primers anys com a vicari a les parròquies de Vilafranca va poder viure les colònies de Penyafort a Pontons. També a Sant Sadurní, on va ser rector per primer cop, va coincidir amb les colònies i va promoure l’escoltisme com a eina pastoral i educativa, tant per als infants com pensant en les famílies.

La Fundació Pere Tarrés beca més de 12.000 infants vulnerables

(Fundació Pere Tarrés) Les condicions de vida de les famílies sense recursos han empitjorat arran de la pandèmia, una situació que ha fet que aquest any la Fundació Pere Tarrés hagi destinat més esforços i recursos que mai a la seva acció social i educativa.

"La revista Estris continua sent necessària després de tants anys"

(Fundació Pere Tarrés) Com una eina perquè els infants i joves “aprenguin a ser ciutadans compromesos amb el present i el futur”. Així ha definit el director de la revista Estris, Xavier Nus, el paper que ha tingut la publicació en el lleure educatiu al llarg dels seus 50 anys d’història.

Neix la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural Pere Tarrés

(Fundació Pere Tarrés) El lleure educatiu conforma un àmbit de dilatada trajectòria que l’identifica com un espai vinculat a experiències que impacten positivament en els infants, joves i adolescents, així com en els adults i persones grans, contribuint a enfortir el compromís social, cívic i mediambiental d’una societat. Tanmateix, la investigació acadèmica sobre aquest tema és incipient.

Els serveis de la Fundació Pere Tarrés continuen ben valorats malgrat la pandèmia

(Fundació Pere Tarrés) Amb l’arribada de la pandèmia pel Covid-19, els serveis de la Fundació Pere Tarrés van haver d’adaptar-se a un nou context singular i completament desconegut per a l’entitat. D’aquesta manera, es van haver de reformular les activitats de lleure per seguir els protocols higiènics i sanitaris decretats per les autoritats.

Infants i joves de la diòcesi d'Urgell creixen també en la fe a l'estiu

(Bisbat d'Urgell) La diversió i l’entreteniment no estan pas renyits amb les vivències de fe i la reflexió. Durant aquest estiu, els agrupaments escoltes, esplais, casals parroquials, campaments i cases de colònies s’estan omplint de joves i d'infants que comparteixen, viuen i transmeten els valors evangèlics arreu de la diòcesi d’Urgell. Fan possible que molts nois i noies puguin viure un estiu diferent, més enllà dels ordinadors, mòbils, whatsapps.

Veure la fe