Vés al contingut

notícies relacionades

sant-josep-oriol-esplai

L'Esplai del Pi denuncia agressions policials durant la seva festa d'aniversari

CR | L'Esplai del Pi, del Moviment de Centres d'Esplais Cristians de Catalunya (MCECC), ha denunciat aquest dilluns en un comunicat les agressions policials que es van viure aquest dissabte en finalitzar la festa d'aniversari que el centre havia organitzat a la plaça Sant Josep Oriol de Barcelona.
congres-pere-tarres

El Congrés del Lleure conclou amb una crida per aconseguir una societat més inclusiva

FUNDACIÓ PERE TARRÉS | La necessitat de reforçar el treball en xarxa entre administracions, institucions, entitats socials i projectes comunitaris per estendre les activitats de lleure a col·lectius que ara n’estan exclosos ha estat una de les grans demandes del I Congrés Internacional de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural.
congres-00-pere-tarres

El Congrés Internacional del Lleure vol que el temps lliure arribi als més vulnerables

FUNDACIÓ PERE TARRÉS | Més inversió en programació d’activitats descentralitzades i accessibles a tothom, més i millor formació dels professionals del lleure i la necessitat d’un reconeixement del sector. Aquests són alguns dels reptes que s’han posat avui sobre la taula durant la primera jornada del I Congrés Internacional de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural, que promouen la Fundació Pere Tarrés i la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL.
pere-tarres-congres

La Fundació Pere Tarrés organitza un congrés internacional sobre el lleure educatiu

FUNDACIÓ PERE TARRÉS | Barcelona acollirà el 3 i 4 de novembre el 'I Congrés Internacional de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural'. La Fundació Pere Tarrés i la Càtedra de Lleure i Acció Sociocultural de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull, organitzen aquestes jornades per tal de generar més coneixement sobre la importància del lleure educatiu i l’acció sociocultural, compartir experiències, reflexions, debats i bones pràctiques.
lleure

Com contribueix el lleure a les competències educatives dels infants?

FUNDACIÓ PERE TARRÉS | Nombrosos estudis remarquen des de fa temps la importància de les activitats de lleure educatiu, com els casals, les colònies, els centres d’esplai o les activitats extraescolars, entre d’altres, en el desenvolupament emocional, social i competencial.
Incendi-pont-vilomara

El lleure educatiu demana acompanyament en la gestió dels incendis

(CR) L'alt risc d'incendis i el pla de prevenció establert per la Generalitat de Catalunya aquest divendres han afectat ja a 154 activitats de lleure del país. Això ha implicat rutes, campaments i camps de treball suspesos o bé traslladats en algun nucli habitat. Davant d'aquesta situació, el Moviment de Centres d'Esplais Cristians de Catalunya (MCECC) té clar que es tracta de mesures que s'adapten al context i a la situació del moment, però denuncia que aquest treball preventiu s'hauria pogut dur a terme durant les setmanes prèvies entre les federacions i la Generalitat.

Francesc Pardo, el bisbe que ha acompanyat els esplais cristians

(Josep Oriol Pujol –CR) Des de la seva ordenació sacerdotal el bisbe Francesc Pardo va estar abocat a la pastoral de parròquia i amb aquesta, als infants i joves. Els primers anys com a vicari a les parròquies de Vilafranca va poder viure les colònies de Penyafort a Pontons. També a Sant Sadurní, on va ser rector per primer cop, va coincidir amb les colònies i va promoure l’escoltisme com a eina pastoral i educativa, tant per als infants com pensant en les famílies.

Veure la fe