Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) El primer cap de setmana de juliol tindrà lloc a Montserrat una nova edició d’'Els Amics de la Sofia', unes trobades de debat filosòfic per a joves entre 15 i 20 anys. Seran dos dies per a debatre, compartir i passar-s’ho bé amb altres joves amb inquietuds semblants. Un dels temes que tractaran en aquesta nova edició serà el sentit de l’humor: hi haurà un debat sobre el tema, introduït per un dels joves participants, i la projecció d’una pel·lícula, amb el comentari posterior. Les inscripcions comencen el 22 de juny.

A l’activitat 'Els Amics de la Sofia' no pretenen fer classes de filosofia, ni aprofundir especialment aspectes històrics del pensament filosòfic, sinó que és un espai de trobada de joves a qui els agrada debatre, aprendre a argumentar, escoltar posicions diverses i fer-se’n una síntesi personal.

L’estructura de la trobada és simple: s’introdueixen els temes a tractar amb una breu presentació, que fa algun dels joves participants; a continuació s’obre el debat amb les argumentacions. També, com és el cas d’aquesta edició, es pot afavorir el diàleg a partir de la projecció d’una pel·lícula. Igualment, durant la jornada hi ha moments de convivència i d’esbarjo. Una de les coses que més valoren els participants en aquestes trobades és la relació que s’estableix entre joves d’edats diferents.

Com que es tracta d’una trobada filosòfica, Els Amics de la Sofia és obert a tots els joves, independentment de la seva posició respecte la fe cristiana. El seu responsable és un monjo jove de la comunitat benedictina de Montserrat, el germà Àngel Pons.

La música va ser el tema de la darrera trobada del mes d'octubre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.