Vés al contingut

notícies relacionades

Debat electoral 2024 escola

Acord dels partits polítics per millorar l'infrafinançament de l'escola concertada

GLÒRIA BARRETE -CR | Més finançament, augment de plantilles, més recursos per a l'alumnat vulnerable i les aules d'acollida, i un gran pacte educatiu de país. Aquests són els quatre blocs que els partits polítics van debatre aquest dimecres a la tarda a l'escola Dominiques de Barcelona convidats per la plataforma Escola de Gent, que aplega totes les escoles concertades de Catalunya. I a priori, malgrat sembli mentida, tots els partits estaven a favor d'augmentar el finançament i els recursos de l'escola concertada.

És legítima la resposta armada davant la invasió d’Ucraïna?

(CR) Els països europeus han d’enviar armament a Ucraïna per acabar amb el conflicte? Hi ha alternatives a la violència? Què hi diu el magisteri de l’Església? La guerra genera molts interrogants. I des de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’Institut Químic de Sarrià n’han volgut parlar.

“No ens creiem que la nostra forma de viure posa en risc la nostra supervivència”

(Cristianisme Segle XXI) Més d’un centenar de connexions a la ponència sobre ‘Ecologia post-coronavirus: espècie humana i ecosfera’. Aquest dissabte ha tingut lloc, de forma telemàtica, la xerrada inaugural del cicle Espai Obert de l’associació Cristianisme al Segle XXI, a càrrec de la doctora Marta Tafalla, professora d’Ètica i Estètica a la UAB.

L'escola concertada, amb l'aigua al coll?

(Glòria Barrete –CR) El confinament ha paralitzat moltes coses que semblaven inamobibles i impossibles. Una d'elles, que l'escola es fes a distància i a casa. I s'ha fet durant més de dos mesos, però no sense complexitats, equilibris impossibles i el clàssic debat del pagament de quotes de les escoles concertades. Per què he de pagar la quota mensual si el meu fill no va a l'escola? La pregunta s'estenia com la pòlvora en moltes institucions educatives concertades, provocant en molts casos un seriós problema econòmic. Per què, quina és la situació de l'escola concertada?

"És il·lús pensar que amb una llei d'eutanàsia arreglarem el final de la vida"

(Glòria Barrete –CR) Les últimes enquestes de població posen de manifest que el 87% de la població està a favor de regular l'eutanàsia. Un 8% hi està en contra, i entre els creients catòlics el 49% expressa que està a favor de l'eutanàsia sota l'empara d'una llei. Fa vint-i-cinc anys que es debat a Espanya sobre el tema de l'eutanàsia sense cap resultat. Aquest dilluns la sala d'actes de Cristianisme i Justícia ha acollit el debat 'Dret a una mort digna.

L'escola cristiana s'implica en el debat educatiu 'Ara és demà'

(Laura Mor –CR) Quina aportació fa l'escola cristiana al debat sobre el futur de l'educació al nostre país? A proposta de la conselleria d'Ensenyament tots els centres educatius i diferents d'institucions reconegudes d'aquest àmbit poden participar en el projecte 'Ara és demà'. El termini de lliurament de les aportacions s'ha ampliat fins el 15 d'abril.

panoràmica

Veure la fe