Vés al contingut

notícies relacionades

Bacardit: “El seminari ha de verificar bons candidats des d’un punt de vista humà i psicològic”

(Laura Mor –CR) Quina formació reben els futurs capellans? Segons apunta Salvador Bacardit en aquesta entrevista, el seminari és una “realitat diocesana que sempre preocupa”. Nascut a Barcelona el 1952, és rector del seminari de Barcelona des del curs 2020-2021, delegat per al clergat d’aquesta diòcesi i formador del curs introductori per als nous candidats de tot Catalunya.

Cristianisme i Justícia publica "La veritat segrestada", de Joan García del Muro

(Cristianisme i Justícia) “Segrest, tothom entén el que significa. És apropiar-se d’algú o d’alguna cosa, fer desaparèixer algú o alguna cosa, amb un interès. El segrest de la veritat, doncs, què vol dir? Què ha desaparegut? La veritat. I aquesta desaparició dona lloc a l’absència de veritat, a la postveritat. Si ens han robat la veritat, el que queda és allò que ve després de la veritat. I això, si ho pensem, és estrany.

Josep Maria Esquirol aposta per “l’horitzó que ens porta més endins”

(CR) Fuig del llenguatge de la capacitat i aposta pel llenguatge de la vulnerabilitat. El filòsof Josep Maria Esquirol ha parlat aquesta setmana de la fragilitat i la capacitat d’afectació com “una pista” per comprendre “el més nuclear, essencial i profund de la vida humana”. A diferència del pensament que posa per davant el poder i la capacitat de les persones, Esquirol es fixa en allò que ens afecta i ens fereix. Un discurs oportú en temps de pandèmia.

Els altres: un antídot contra la postveritat

(Laura Mor –CR) L'acceptació acrítica de la mentida, les emocions que apuntalen falsos relats, el criteri tribal i les veritats que s'allunyen dels fets defineixen la postveritat. Com fomentar el pensament crític i fugir dels fonamentalismes violents? Des dels Caputxins de Pompeia reivindiquen l'humanisme i la necessitat de tornar a valorar els altres.

panoràmica

Veure la fe