Vés al contingut

notícies relacionades

“Sant Benet diu que l’abat ho ha de fer tot escoltant la comunitat”

(CR) L’endemà de la benedicció del nou abat de Montserrat, Manel Gasch, el portaveu de la comunitat monàstica, Bernat Juliol, ha participat al podcast de la Rebotiga de Catalunya Religió. El pare Juliol és també des de dissabte el nou prior de Montserrat. Un càrrec de confiança, que fa funcions de gestió interna, però també d’assessor, com a primer conseller i mà dreta de l’abat.

Girona coneix els seus monestirs benedictins

(Monestir de Sant Daniel) El 26 de setembre i el 24 d’octubre tindran lloc les dues visites per la “Girona monàstica” als monestirs benedictins de Sant Pere de Galligants i San Daniel, organitzades conjuntament pel monestir i el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona, ambdues completes abans de fer-ne difusió.

Bernabé Dalmau dona pautes per viure el dol

(Abadia de Montserrat) “El dol és una experiència universal, indefugible. La pitjor conseqüència que envolta l’experiència del dol és la dificultat de viure-la.  La conseqüència èticament sana és reaccionar amb compassió. Tothom, un moment o altre, i més aviat diverses vegades a la vida, haurà de passar pel dol. És una experiència única, perquè la relació que tenim és diferent en cada persona, i cada persona és única”.

“Monjos i monges hem rebut la missió de ser testimonis de vetlla”

(Abadia de Montserrat/CR) Un centenar de monjos i monges dels monestirs benedictins i cistercencs catalans han viscut aquest dimecres una jornada monàstica a Montserrat per cloure l’Any Sant de la Misericòrdia. Després d’entrar tots per la Porta Santa de la Misericòrdia de la Basílica i venerar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, han participat en l’Eucaristia que ha presidit el pare abat Josep M. Soler.

Petjades benedictines: Monestir de Sant Ponç de Corbera

(CR) Continuem la ruta benedictina d’aquest estiu al Baix Llobregat. El monestir de Sant Ponç de Corbera es pot trobar sobre un turó a la ratlla divisòria entre els municipis de Cervelló i de Corbera de Llobregat.

panoràmica

Veure la fe