Vés al contingut
Catalunya Religió
safa
Fotografia: Col·locació del primer nivell dels tambors de la torre de Lluc | Sagrada Família.
Galeria d'imatges

CR / Sagrada Família | La torre de l'evangelista Lluc de la basílica de la Sagrada Família ja té col·locats dos nivells dels tambors del seu terminal. Les obres del temple aquest primer semestre també han sumat dos nivells més a la torre de Jesús, la més alta de totes. La Sagrada Família ha informat que es troba al nivell 8, a 125,87 metres d'alçada.

Abans de marxar de vacances, la Sagrada Família ha enllestit tots els preparatius per acabar les torres dels evangelistes Lluc i Marc abans que finalitzi l'any, tal com s'havia previst. A més del segon nivell dels tambors de la torre de Lluc, la de l'evangelista Marc, en els últims mesos, ha arribat al nivell 12, l'últim abans de la col·locació del terminal.

Els tambors: tres nivells i un mateix sistema constructiu

Seguint les indicacions de Gaudí, les torres dels evangelistes estan formades per vuit cares en forma de paràbola fins a la base del terminal. A partir d’aquí, sorgeix un hiperboloide que dona continuïtat a la forma sobreposant-hi escuts o hexàgons amb les lloances 'Amén' i 'Alel·luia' tot generant entrants i sortints, igual que als campanars de les façanes. Aquesta part del terminal són els tambors de la torre.

Els tambors estan formats de tres nivells i s'han fet amb el mateix sistema constructiu que la resta de les torres centrals: la pedra tesada. En aquest cas, però, no s'utilitza una estructura de formigó armat a les cantonades. Per tant, els panells de pedra formen l’estructura i, alhora, els acabats del terminal. Aquests inclouen el trencadís en forma d’espiga i, a la zona dels hexàgons, lletres fetes de tessel·les de ceràmica esmaltada, trencadís de vidre venecià i ampolles de vidre.

Després dels tambors, les torres dels evangelistes comptaran amb un icosaedre revestit amb trencadís i, finalment, l'escultura del tetramorf de pedra corresponent a cada evangelista.

Obres aturades per vacances

La Sagrada Família ha volgut indicar l'estat de la construcció abans d'iniciar l'aturada de les obres durant l'agost per vacances. A més d'informar de l'alçada de la torre de Jesús, també ha explicat que les torres dels evangelistes Mateu i Joan es troben al nivell 11. Amb tot, continuen les obres del soterrani del claustre i de la capella de l'Assumpta que també s'han iniciat enguany.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.