Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 13/01/2022

(Sagrada Família) El calendari d'obres de la basílica de la Sagrada Família preveu acabar les dues torres dels evangelistes Lluc i Marc aquest 2022. Així ho ha informat la Sagrada Família que assegura que els terminis es podran complir "si la situació evoluciona positivament". A més, també s'espera poder pujar tres nivells la torre de Jesucrist. 

La torre de Jesús

La Junta Constructora de la Sagrada Família també ha fet públic el desig de finalitzar la torre de Jesucrist el 2026, fet que "dependrà del progrés de la previsió de visitants", han assegurat des del temple expiatori. L’any 2022 també serà l’any en què s’iniciarà la conservació i neteja de la façana del naixement, començant per dos dels quatre terminals.

Les torres dels evangelistes faran 135 metres d'alçària una vegada finalitzades. Estaran coronades per uns terminals que faran uns 22,5 metres d'alçària aproximadament. El disseny de les torres és similar al de les torres campanars de les façanes. Als terminals dels evangelistes també s'hi trobaran tres parts diferents: a la inferior hi haurà els escuts hexagonals amb les lloances Amen i Al·leluia; més amunt es podrà veure un icosaedre que tindrà el focus que il·luminarà la Creu; i, ja al cimal de la torre, hi haurà la figura corresponent del tetramorf amb el llibre i les ales, les figures a les quals la iconografia cristiana recorre des de fa segles per representar els evangelistes: un home o àngel, un lleó, un bou i una àguila.

Un pas més per a la finalització

Si els terminis es compleixen, el 2022 es podran veure tres de les cinc torres centrals acabades. La de la Mare de Déu, inaugurada aquest 8 de desembre, és l'única que s'ha culminat fins al moment. Amb aquestes, quedaran les dues torres dels evangelistes Mateu i Joan, la torre de Jesucrist i les quatre torres de la façana de la passió per alçar. 

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.