Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Sagrada Família) A la vorera del carrer de Provença s'ha començat a col·locar la tanca provisional d'obra que servirà per protegir l'inici de l'obra del soterrani del claustre i la capella de l'Assumpta de la Sagrada Família. 

Segons expliquen des del temple expiatori, la capella serà un tribut a la Mare de Déu de la Misericòrdia, que aixopluga a tothom sota el seu mantell. La cúpula de la capella serà la representació d'aquest mantell.

La capella de l'Assumpta se situa al centre del claustre de l'ala nord, a la façana de l'absis. De planta quadrada, es preveu que tingui un cimbori de 30 metres d'altura. La construcció d'aquesta va quedar recollida a la documentació presentada a l'Ajuntament de Barcelona l'any 2019 que va permetre que el consistori regularitzés la llicència d'obres del temple. La capella de l'Assumpta, juntament amb la sagristia de la façana de la passió i la del naixement, aquesta última encara per construir, quedaran unides per un tram de claustre, també encara per fer. 

Gaudí va plantejar per a la Sagrada Família un claustre a mig camí entre l'interior i l'exterior i, per tant, forma part del perímetre del temple en lloc de rodejar un pati central com és habitual. 

Es mantenen els plans per al 2022

També aquesta setmana, la Sagrada Família ha anunciat que la torre de Jesucrist creixerà un nou nivell al mes de juny. Serà el vuitè nivell i situarà la torre als 125,87 metres d'alçada.

El 7 d’abril es va acabar la col·locació dels panells del setè nivell, arribant als 121,5 metres d’alçada, i està previst finalitzar l’any assolint el novè nivell de dotze, situant la torre als 130,75 metres d’alçada. La torre de Jesucrist, una vegada finalitzada, farà 172,50 metres.

Per altra banda, la torre de l’evangelista Lluc es troba al dotzè nivell i la torre de l’evangelista Marc hi arriba aquesta setmana. Un cop finalitzades les tasques de col·locació d’aquest nou nivell, les dues torres se situaran al darrer abans del terminal i arribaran als 110,5 metres.