Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR/Blanquerna) Mestres i professors curiosos en el camp religiós i la interioritat tenen oferta formativa a Blanquerna. Un any més, la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL organitza l’Escola d’Estiu, del 4 al 8 de juliol, amb cursos sobre l’edució en les diferents etapes (infantil, primària, secundària i internivells) i itineraris (mestres, novells, benestar, cultura i territori).

D'entre els 46 cursos, n'hi ha dos dedicats específicament a la religió i un tercer que els beneficis de l'interioritat. El primer està destinat a l'etapa d'educació primària: 'Les intel·ligències múltiples a l'àrea de religió', on es treballaran mètodes de llenguatge simbòlic-religiós per aprofundir els significats bíblics. El curs és a càrrec de Lourdes Montfort, que és mestra de religió de primària i infantil des de fa trenta anys.

L'oferta de Blanquerna inclou també 'Educar la interioritat, un gran repte!' amb el teòleg Ricard Toledo. Un curs de caire pràctic pensat per experimentar tècniques de creixement personal i on s'utilitzaran mètodes de respiració, relaxació, expressió de sentiments i emocions.

I tancant el llistat de cursos, dins de l'itinerari de cultura i territori, hi ha 'La gestió de la diversitat religiosa en els espais educatius'. Serà a càrrec dels professors de l'ISCREB Joan Hernández i Isaac Llops, i inclourà una visita a la Fundació Migra Studium que, per primera vegada, ofereix activitats durant la temporada d'estiu.

Varietat formativa

La resta d'activitats formatives tractaran temes com ara l’educació emocional al parvulari, la ludificació a primària, la intel·ligència emocional a secundària, els primers auxilis a nadons, la gestió de conflictes a l’escola o la interpretació de dibuixos, entre d’altres. També s'han previst activitats d’animació, estands amb material didàctic i un esmorzar a mitja setmana.

La seu principal de l’Escola d’Estiu Blanquerna serà a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL, al carrer número 34 de Barcelona. També s’impartiran cursos a l’edifici La Tamarita, al passeig Sant Gervasi número 47 de Barcelona. La inscripció es pot fer presencialment a la Facultat o a través d'aquest enllaç.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.